Nova ŠKODA Octavia

Auto moto Komentari isključeni za Nova ŠKODA Octavia 1

Najuspješniji model marke ŠKODA svih vremena – sada još inovativniji. Nova ŠKODA Octavia dizajnirana je kako bi svoje vozače svakodnevno oduševljavala. Ona predstavlja samouvjeren korak u budućnost, što dokazuju njezini brojni impresivni elementi i oprema te niz promišljenih velikih i malih elemenata koje zovemo “Simply Clever” rješenjima.


Još lakša i veća od prethodnice
Novi dizajn ističe klasičnu eleganciju u kombinaciji sa sportskom dinamikom. Tehničke inovacije koje jamče najveći stupanj sigurnosti, udobnosti i ekološke prihvatljivosti, te brojni neočekivani detalji koji svaku vožnju u novoj ŠKODA Octaviji čine fascinantnim doživljajem – i to iz dana u dan.
Jedinstven i istovremeno svestran dizajn
Jasne linije, oštri rubovi i jasno oblikovane površine vozilu pružaju skladne proporcije, visoku funkcionalnost i bezvremenski karakter – savršena ravnoteža između tradicije i moderne.
Novi izgled – LED-stražnja svjetla
LED-stražnja svjetla dodatno naglašavaju stražnji dio nove ŠKODA Octavije.
Savršeno čišćenje
Uređaj za čišćenje prednjih svjetala jamči čista prednja svjetla, a time i bolju vidljivost.
Elegancija u svakom pogledu
Uspješan primjer elegancije su kromirane letvice, koje efektno ukrašavaju bočne prozore.
Najveći stupanj sigurnosti
Htjeli smo biti sigurni da će nova ŠKODA Octavia postaviti nova mjerila standarda podjednako području pasivne i aktivne sigurnosti. Stoga smo je između ostalog opremili s čak devet zračnih jastuka, Isofix pričvršćenjima za suvozačevo sjedalo i brojnim izuzetno inovativnim sustavima pomoći.
Zračni jastuk za koljena
Vozačev zračni jastuk za koljena ispod stupa upravljača štiti vozačeve noge.
Zaštita za putnike
Prednji i stražnji bočni zračni jastuci štite zdjelicu i prsni koš putnika prilikom bočnog sudara.
ESC i ASR poboljšavaju kontakt s cestom
Čitav niz elektroničkih sustava jamči sigurnu vožnju – primjerice elektronička kontrola stabilizacije (ESC) ili regulacija proklizavanja pogona (ASR), koja sprječava proklizavanje kotača prilikom ubrzanja. Deaktivacija ASR sustava moguća je pritiskom na tipku u središnjoj konzoli.
Bi-Xenon za dobru vidljivost
Bi-Xenon svjetla s adaptivnim prednjim svjetlima (AFS) oduševljavaju inteligentnim tehničkim rješenjima. Zahvaljujući raznim načinima (način za loše vrijeme, gradski način, međugradski način i način za autocestu) ova svjetla uvijek optimalno prilagođavaju svjetlinu i osvijetljeno područje svjetlosnim i vremenskim uvjetima. U kombinaciji s LED-svjetlom za dnevnu vožnju, naglašavaju dinamični nastup ŠKODA Octavije.
Raznolika i ekološki prihvatljiva ponuda motora
Među benzinskim motorima posebno se ističe 1.8 TSI 180 KS Green tec, koji je dostupan sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Izuzetno ekonomično putovat ćete s 1.4 TSI 140 KS Green tec ili 1.2 TSI 105 KS Green tec motorom, svaki u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem – ili pak s 1.2 TSI 86 KS motorom.
Maksimalan užitak u vožnji pri minimalnoj potrošnji
Vozači dizelskih automobila mogu birati između 1.6 TDI 105 KS Green tec i posebno snažnog 2.0 TDI 150 KS Green tec motora, koji dodatne bodove može osvojiti zahvaljujući kultiviranom radu i izuzetno štedljivoj potrošnji. Oba motora su dostupna s ručnim ili s automatskim DSG mjenjačem.
Dvozonski klimauređaj Climatronic
Osiguravanje ugodne klime u unutrašnjosti automobila je zadatak za Climatronic, dvozonski klimauređaj s elektronskom regulacijom opremljen senzorom vlage koji smanjuje magljenje prednjeg stakla
Dovoljan je ključ u džepu
Kod sustava KESSY, koji omogućuje otključavanje i zaključavanje vozila te pokretanje i isključivanje motora bez ključa, dovoljno je da sa sobom nosite ključ vozila kako biste dodirivanjem ručice vrata mogli otvoriti i zatvoriti ŠKODA Octaviju. To je moguće zahvaljujući prijenosniku u ključu. Motor se pokreće i isključuje preko armaturne ploče, a bez ključa je moguće zaključati i otključati i poklopac prtljažnika.
Novi Infotainment sustav za multimediju i udobno rukovanje
Višenamjensko kolo upravljača od kože s kromiranim ukrasnim detaljima i mogućnošću rukovanja radiouređajem i telefonom predstavlja dizajnersku i ujedno tehničku značajku. Ako odaberete DSG mjenjač s dvostrukom spojkom, možete naručiti i kolo upravljača s tri kraka i funkcijom promjene stupnjeva prijenosa.
Više informacija: ETT, Mala Švarča 155, 47000 Karlovac
Tel.: 047/ 609 322, www.ett.hr

Nova ŠKODA Octavia

Auto moto Komentari isključeni za Nova ŠKODA Octavia 0

Nova ŠKODA Octavia ponovno postavlja mjerila standarda u segmentu kompaktnih vozila. S trećom generacijom model Octavia više no ikada potvrđuje da zauzima jedinstven položaj u svojoj klasi vozila.

(više…)

Pretraži

Back to Top