Novi roman „Optužena“ Slavenke Drakulić

Nagradne igre Komentari isključeni za Novi roman „Optužena“ Slavenke Drakulić 19

U suradnji s V.B.Z.-om dijelimo dva primjerka knjige „Optužena“ Slavenke Drakulić. Pet godina nakon Fride Slavenka Drakulić ponovo piše o boli, ali ovaj put u prvom planu nije fizička bol, nego duboka emocionalna trauma. Optužena je roman o zlostavljanju u obitelji, o majkama koje zlostavljaju svoje kćeri. U ime ljubavi, naravno.


V.B.Z. predstavlja novi roman autorice Fride, bestselera koji je samo u Hrvatskoj prodan u više od 25.000 primjeraka.
OPTUŽENA – Slavenka Drakulić
U njemu se, s puno nijansi, opisuje i jedna zastrašujuće opsesivna muško-ženska veza, ali u središtu je ipak prikaz majke koja sustavno zlostavlja svoju djevojčicu.
Majka optužene udala se unatoč protivljenju obitelji, no vrlo brzo nakon rođenja djeteta brak se raspao. Roditelji joj dopuštaju da ponovo živi s njima, ali pod jednim uvjetom – mora prekinuti sve kontakte s bivšim mužem. Kad ona ipak obnovi vezu s njim, zatvara se nevjerojatan krug boli i patnje – kći je često paravan za njihove susrete, ali poslije majka ulaže silne napore kako bi je spriječila da na bilo koji način oda koga su vidjele. Metode treninga i kazni za propuste su zastrašujuće, a fascinantan je pogled u svijest žrtve koja se beznadno koprca u mreži ljubavi i boli.
Slavenka Drakulić napisala je potresan i uznemirujući roman koji sasvim sigurno spada u vrh njenog opusa. To je roman koji ćete pročitati brzo, ali o njemu ćete razmišljati dugo nakon što zaklopite korice.
Dobitnici su:
Ivan Matijević
Marta Podhraški
Čestitamo dobitnicima!

Pretraži

Back to Top