Novi uspjesi PHPD "Zora"

Događanja, Glazba, Kultura Komentari isključeni za Novi uspjesi PHPD "Zora" 33

Dana 20.06.2013. u 10 sati, održana je tiskovna konferencija u Zorin domu povodom 6. međunarodnog natjecanja komornih zborova koje je održano u Petrinji, 15. lipnja, pod nazivom “Lipanjski zvuci”, a na kojem je nastupila PHPD “ZORA” i osvojila dvije nagrade.

Na tiskovnoj konferenciji su bili: predsjednik "Zore" g. Srećko Klarić, dirigentica "Zore" gđa Radmila Bocek, dugogodišnja članica "Zore" gđa Zorica Petojević, članica Valentina Mohor, članica Marija Tomas i solistica Amrita Bocek.
Natjecanje je bilo međunarodno i razlikuje se od ostalih natjecanja (kao ono održano u Tuhelju, pod nazivom "Zlatna lipa", 08.06.2013., na kojem je Zora osvojila dvije zlatne diplome) po tome što su na ovom natjecanju mogli nastupiti isključivo ili ženski ili muški zborovi i nije bilo mješovitih zborova. Tako je naša "Zora" nastupila u ženskom sastavu. Konkurencija je bila između 9 zborova koji su bili iz raznih zemalja. Prema riječima gđe Bocek, prije dvije godine, konkurencija je bila puno veća, čak 20 zborova, ali financijska kriza je učinila svoje pa je natjecatelja sve manje.
PHPD "Zora" je na ovom natjecanju osvojila dvije srebrne nagrade i to:
– u kategoriji A, klasična glazba, dobili su najveće priznanje jer tu nema zlata, srebrni (VIII nivo), 18,86 bodova.
– u kategoriji B, folklorna glazba, "Zora" je također osvojila srebro (IX nivo), 19,13 bodova i nedostajao im je samo bod do zlata!
Grand PRIX je osvojila ženska klapa iz Splita.

Gospodin Klarić se zahvalio svima koji podržavaju "Zoru", prate ju na nastupima, medijima, publici… Pozvao je sve da dođu u petak, 21.06. u 20 sati u Selce, crkva Sv. Katarine, gdje će "Zora" održati koncert "Kloviću u čast".

Pretraži

Back to Top