Novo u prodaji: GRETTA "Kreteni"

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji: GRETTA "Kreteni" 16

Dvije godine nakon hvaljenog albuma „Vidim što vidim“ (Aquarius Records/Spona, 2010.), nominiranog za Diskografsku nagradu „Porin“ u kategoriji Najbolji alternativni album, zagrebački indie alter kvartet Gretta objavio je dugoočekivani treći studijski album naslovljen „Kreteni“.


Novi album donosi vedriji, otvoreniji i prštaviji zvuk koji je publika prepoznala već u najavnom singlu „Moderna“. Ovaj singl na primjeru djevojke u najboljim godinama govori o tome kako novo vrijeme, nova glazba, nove tehnologije, novi načini zabave… gaze sve one koji ih ne uspijevaju savladati, a što je dakako, htjeli mi to priznati ili ne, ionako bitka s vjetrenjačama u kojoj neki ostaju kraće a neki duže, no bitka u kojoj definitivno ne mogu pobijediti.

Kreteni“ zvuče moćno, moderno, žestoko i melodično, za što dio zasluga treba pripisati glazbenom producentu Srđanu Sekuloviću-Skansiju.

Dečki iz Grette odlučili su paralelno s predstavljanjem albuma u eter porinuti novi singl "Kaos“ za koji kažu: „Kaos na najbolji način predstavlja novi album, u produkcijskom i glazbenom smislu i suptilno progovara o vođenju ljubavi na javnom mjestu“.

Središnja promocija albuma održat će se u Malom pogonu Tvornice, 18.10., u sklopu festivala „Velika Rock Eksplozija #5“, nakon kojeg slijede koncerti diljem Hrvatske.

06.10. Zagreb, Aquarius CD shop, Varšavska 13 – premijera spota „Kaos“, 12.00 sati

12.10. Čakovec, Podroom
18.10. Zagreb, Tvornica, Mali pogon
27.10. Makarska, Mirakul
02.11. Gospić, Harvester
03.11. Rijeka, Palach

Album Gretta "Kreteni" potražite u AQUARIUS MUSIC SHOPOVIMA (Varšavska 13, Branimir centar i Maksimirska 16, Zagreb), na www.cedeterija.hr i drugim prodajnim mjestima!

Pretraži

Back to Top