Novo u prodaji – HGM plays for Christmas

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji – HGM plays for Christmas 10

Božićni poklon ljubiteljima jazza – album i koncertna promocija. Promocija albuma “HGM plays for Christmas”: Zagreb, Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog, nedjelja 04.12.2011., u 20 sati


Nakon debitantskog nosača zvuka HGM Jazzorkestra Zagreb koji je bio posvećen isključivo pjesmama Johna Lennona i Paula McCartneyja, "HGM plays the Beatles", na CD-u pod nazivom „HGM plays Our songs“ korištene su tradicionalne melodije iz zemalja iz kojih potječu glazbenici HGM-a kao osnova za nove, moderne i vrlo osobne izlete u žanru big benda. Za ovaj, treći CD "HGM plays for Christmas", u izdanju Aquarius Recordsa, glazbenici okupljeni oko Sigija Feigla željeli su sebi i Vama podariti idealni božićni poklon – glazbu. Don Menza zamoljen je da inkorporira elemente swinga i groovea u svoje ideje o Božiću, big bandu i jazzu. Tko poznaje Dona Menzu, zna da to može uroditi samo još jednim vatrometom u povijesti big bendova! Radujte se s nama veličanstvenom božićnom CD-u i koncertu u 2011. godini!
"Božić je uvijek vrijeme radosti i veselja! A za blagdane 2011. odlučio sam sebi ugoditi. Ponosan sam što imam mogućnost raditi s tako predanim glazbenicima kao što su članovi HGM jazz orkestra Zagreb. Bilo da sviramo na koncertu iz ciklusa “Sunday Nights” u Zagrebu, na nekom drugom koncertu ili radionici, na turneji ili pak sjedimo u studiju i snimamo – uvijek šire pozitivnu energiju i predani su glazbi. Svi glazbenici daju sve od sebe da bi se orkestar održao, što u današnje vrijeme može biti vrlo teško. S druge strane, raduje me što je veliko prijateljstvo sa sjajnim jazz glazbenikom/skladateljem/aranžerom Donom Menzom ovom suradnjom konačno doseglo vrhunac." (izdvojeno iz predgovora albuma, autora Sigija Feigla)
1. Sleigh Ride
solo: B. Sterpin (t), D. Dedić (klav),
2. Santa Claus Is Coming To Town
solo: A. Marinello (alt-saks), F. Šijanec (git);
3. Auld Lang Syne
solo: T. Gajšt (t), P. Dunst (alt-saks);
4. Have Yourself A Merry Little Christmas
solo: D. Menza (ten-saks);
5. White Christmas
solo: L. Žužić (tb), N. Farkas (bas)
6. Christmas Song
solo: I. Bellada (tb)
7. O Christmas Tree
solo: S. Feigl (kl), M. Bočić (bar-saks), H. Rupčić (percs);
Sve pjesme za HGM Jazzorkestar aranžirao je Don Menza
Promocija albuma "HGM plays for Christmas" održat će se u nedjelju, 4.12.2011. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati. Promocija se održava u okviru ciklusa koncerata Jazz Lisinski.
"HGM plays for Christmas" potražite u Aquarius Music Shopovima (Klasika & jazz – Varšavska 11, Varšavska 13, Maksimirska 16 i Vlaška 44) i na www.cedeterija.hr.

Pretraži

Back to Top