Novo u prodaji! LOTUS

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji! LOTUS 9

Zagrebački pop-rock bend Lotus objavio je istoimeni prvijenac pod etiketom Aquarius Recordsa! Album je najavljen singlom i videospotom “Naš svijet” koji odlično dočarava autorski senzibilitet i bendovu maštovitu zaigranost melodijama i ritmom. Album donosi deset pjesama kroz koje se u raznim oblicima i trenucima najviše provlači magična energija zvana ljubav.


Pjesma "Naš Svijet" nastala je popodne, "Mirisom" ujutro, "Na pijesku" kasno navečer, "Nestali" su nastali dok sam šetao, "Sunce" dok sam plivao, "Cijelim tijelom" na brodu, a "Sudnji dan" u zagušljivoj prostoriji dva sa dva… Nikad ne pišem o onom što vidim, nego o onom što osjećam. Moje pjesme nisu konkretne nego apstraktne, volim ostaviti slušatelju prostor za maštanje, kaže Filip Kozlica, pjevač i gitarist benda, koji je autor svih pjesama osim recitacije
"Odbrojenjavanje" koju je napisao Marko Vucelja. Kao koautor glazbe na četiri pjesme pojavljuje se Nikola Betica (el.gitara), dok je koautor teksta na dvije pjesme Maja Kosanović (vokal). Osim njih, u sastavu su i basist Bruno Milanović, klavijaturist Dino Zanetti te Marko Vucelja za bubnjevima.

Ime Lotus spontano se nametnulo. Simbolizira uspjeh u teškim vodama kakva je naša glazbena scena, a iako je nježan cvijet, dovoljno je snažan da uspijeva i u močvarnim vodama. Unatoč poteškoćama na koje su nailazili radeći na albumu, uspjeli su ga dovršiti i započeti svoju glazbenu priču, kojoj je osnovno polazište ljubav prema glazbi i potreba za kreativnim stvaranjem. Bend su 2007. godine osnovali Filip Kozlica i Bruno Milanović koji su prvih godinu dana nastupali kao akustični duo. Pobjeda na iDEMO Trešnjevka natjecanju, gdje su kao nagradu dobili snimanje jedne pjesme u Soundcage studiju u Zagrebu, dovela ih je do Marijana Gudelja (Mr. Goodyja) koji im je upravo u tom studiju producirao debitantski album.
"…grupa ima muzički izričaj koji se najbolje može opisati kao stadionski pop-rock, s velikim pijevnim refrenima i uglavnom ljubavnim tekstovima. Ovih su dana izdali svoj album prvijenac u produkciji Marijana Gudelja, poznatijeg kao ‘onog za klavirom’ u grupi Jinx." (Zoran Tučkar/Muzika.hr)
Najavni singl "Naš svijet" popraćen je i zanimljivim videom u režiji Filipa Mojzeša, a kako zvuči ovaj singl i ostatak materijala s albuma najbolje je da provjerite na njihovoj koncertnoj promociji, 22. listopada u zagrebačkom klubu Sax, u sklopu Velike Rock Eksplozije.


"Lotus je ovim albumom publici podario solidan album, smišljen, odsviran i otpjevan s puno (povremeno čak i previše) srca, a sebi podjednako solidan start karijere. Sad imaju sve u svojim rukama i doseći će onoliko koliko budu htjeli." (Zoran Tučkar/Muzika.hr)
Album "Lotus" potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Vlaška 44, Maksimirska 16), na www.cedeterija.hr i drugim boljim prodajnim mjestima.

Pratite Lotus na:
http://www.youtube.com/watch?v=FwhTyXaUoU0
www.youtube.com/user/lotuszg
www.facebook.com/lotuszg

Pretraži

Back to Top