Novo u prodaji: Praline & Fast Food "Velika prevara"

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji: Praline & Fast Food "Velika prevara" 13

Nakon što su se na svom prvom albumu “My Favorite Things” predstavili zanimljivim obradama uglavnom jazz standarda, grupa Praline & Fast Food je ovih dana objavila svoj drugi studijski album pomalo konceptualnog naziva “Velika prevara”.


Osim najavnog singla Darka Ivančana "Ljubav je boja" za koju je snimljen i spot, ovaj album donosi još devet autorskih pjesama Marina Hraščanca u kojima ovaj bend priča svojim novim glazbenim stilom, ne napuštajući do kraja jazz izričaj, ponajviše izražen u solima vrsnog saksofonista Vojkana Jocića. Bas linije Robina Kneževića cijeloj priči daju neobičnu energiju i čvrstinu, dok kao kontrast "slanom", prednji dio zvučne pozornice krase "slatke" vokalne interprete: Anita Šepec, Augustina Posavec, Helena Hraščanec i Romana Pavliša.

"Praline & Fast Food" podjednako vole funk kao i akustiku, rock ili fusion, a sve to u "dosluhu" s otkačenim tekstovima pjesama.
Najavni singl "Ljubav je boja" je vedra plesna pjesma ispunjena gotovo trzalački brzim brass dionicama u kojima zajedno s Jocićem sudjeluje i prvi gost na ovom albumu, odličan mladi trubač, Mario Lončar. Ne smije se zaobići niti mekan zvuk flaute vokalistice Romane Pavliše u pjesmama: "Za mene nisu žene", "Novi je dan", akustičnoj "Velikoj prevari", i "Bakinim kolačima". U pjesmi "Život kao rijeka", koja će se na radijima najviše vrtjeti na jesen kao njihov treći singl, nastupa i drugi njihov gost – Ninoslav Friščić na gitari s gudalom.

Pjesme "Jura Hura" i "Tu kod nas" pjevaju samo instrumentima, ali zvuče lepršavo i nepretenciozno, kao da su odsvirane u pauzi probe.
Predzadnja pjesma na albumu – "Deda i baka", totalno uvrnutog teksta i čudnog naziva, razdrmat će svaki klub ili diskač!
Sve u svemu, po mnogočemu poseban album prepun "slatkog" i "slanog", po mjeri baš svakog glazbenog sladokusca!
(CD 485-13, Aquarius records)
Popis pjesama: 1. Novi je dan 2. Život kao rijeka 3. Za mene nisu žene 4. Bakini kolači 5. Jura Hura 6. Velika prevara 7. Ljubav je boja 8. Noćas je noć 9. Deda i baka 10. Tu kod nas "

Pretraži

Back to Top