Novo u prodaji: Sara Renar "Djeca"

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji: Sara Renar "Djeca" 10

Nakon pjesama “Trebam te”, “Bok”, “U velikom stilu” i prošlotjednog singla “Djeca” s nestrpljenjem smo (do)čekali i debitantski album mlade zagrebačke kantautorice Sare Renar, objavljen u nakladi Aquarius Recordsa.


Svojim prvijencem Sara će publici predstaviti pjesme koje su nastale u posljednjih pet godina. Tako je na putovanju od žestokog rocka ("Trebam te", "U velikom stilu"), preko bluesa ("Altruizam"), pop punka ("Broj") pa sve do eksperimentiranja sa elektronikom ("Bok", "Mamurluk") nastao album kojega je teško žanrovski odrediti. Iako sadrži deset stilski i tematski različitih pjesama, ono što im je zajedničko, motiv je odrastanja.

Ako Saru pitate, pjesme koje s ovog albuma treba izdvojiti su: "blues osvrt na nedostatak empatije i društvene solidarnosti ("Altruizam") te pjesmu o varljivoj granici između ljubavi i strasti ("Nije pametno") dok se njena ljubimica krije pod naslovom "Bok". To je pjesma s kojom je započela suradnja "Sara Renar i Ante Prgin Surka".
Pjesma "Bok" je inicijalno snimljena za natječaj za nastup na Terraneo festivalu u jednom take-u, a rezultat je bio toliko dobar da upravo ta pjesma u svom originalnom izdanju stavlja točku na i prvog Sarinog albuma. Uz "Bok", na albumu se nalazi i akustična verzija pjesme "U velikom stilu", obje kao svojevrsni bonus i dokument stvaralačkog procesa.

Za dobar album zaslužni su i vrsni muzičari koje je Sara okupila u svoj bend, a to su redom: na gitarama Luka Geček i Jura Geci, na basu Vanja Marin, na bubnjevima Goran Leka te Ante Prgin Surka na perkusijama i beatboxu. Album je sniman u jesen 2012., a produkcija, miks i matering rađen je u Surkinom studiju.

Debitantski album Sare Renar potražite u zagrebačkim Aquarius Music Shopovima (Branimir centar – Kneza Branimira 29, Varšavska 13, Maksimirska 16), na www.cedeterija.hr i ostalim boljim prodajnim mjestima

Pretraži

Back to Top