Novo u prodaji: SILENTE "Lovac na čudesa"

Glazba Komentari isključeni za Novo u prodaji: SILENTE "Lovac na čudesa" 27

Album “Lovac na čudesa” pop-rock benda Silente iz Dubrovnika napokon je na policama glazbenih trgovina. U produkciji Nikše Bratoša, a pod okriljem Aquarius Recordsa i IDM Musica Silente slušateljima predstavlja 13 pjesama, vokalno snažnu i prodornu glazbu koja ostaje još dugo u uhu nakon samo jednog slušanja.


Autori glazbe i teksta su braća, Sanin (bas gitara) i Tibor Karamehmedović (solo gitara i vokal). Energičnu sedmorku čine još i Doris Kosović (vokal), Lorena Milina (violina i vokal), Ana Vlainić (violina i vokal), Šimun Končić (klavijature) te Ivuša Gojan (bubnjevi).

Silente o Silenteu:

1. Na istom mjestu

Naš odabir pjesme za otvaranje albuma. Također, da pokažemo da znamo i francuski.

2. Morski ljudi, morske žene

Nekad pjesme tijekom snimanja promijene svoj oblik i isplivaju na površinu te se nameću kao singl. Ovo nije jedna od tih pjesama, za nju smo i prije snimanja znali da je prava za singl.

3. Zaboravi nas

Dejan ovdje recitira. Nije imao izbora, nas je sedmero, a on jedan. Nagovaranje nije dugo trajalo.

4. Svila

Da netko ne zaboravi koliko je zapravo sve jasno, a koliko mi sami kompliciramo.

5. I ovaj put

Najstarija pjesma na albumu, još iz 2007. godine. Silente probe održava u ruševinama hotela Kupari, malo izvan Dubrovnika. Dobro nam je tamo bilo.

6. Ne gledaj me kao da sam

Prijašnja verzija pjesme imala je drugačiji tekst. Išao je nešto: " Ne gledaj me kao da sam…". Više ne ide tako, ali naslov smo ostavili jer nam se sviđa. Davor Čupić – Čupko je postavio osnove za ovu pjesmu, mi smo samo nastavili.

7. Terca na tišinu

Prvi singl izvan svih očekivanja prihvaćen od publike. Uvijek je super kad netko prati tvoj rad, nismo znali da još ima ljudi s ovakvim ukusom u glazbi i tekstu.

8. Molim te, zapiši

U početnoj ideji pjesma Molim te, zapiši nije bila zamišljena kao singl. Ne samo to, u originalnoj ideji albuma ta pjesma nije bila uvrštena na album Lovac na čudesa. Bila je to je jedna od novijih pjesama i čuvali smo je za drugi album.

9. Dragi, vjerujem u sve

Nekad davno Tibor je pjevao ovu pjesmu. Ali tada nismo imali Doris. Nekad je on vjerovao u sve, sada ona vjeruje. Prevrtljivo, kao i sve ostalo.

10. Lovac na čudesa

Da pravo kažemo, u većini slučajeva to čudo je već uhvaćeno. Samo lovac to ne kuži. Niti može.

11. Još jednom

Što reći o pjesmi, neka ju predstavi videospot http://www.youtube.com/watch?v=uQjZ1lXJFdY

12. Zimzelen

Zimzelen je sjajna riječ. Morali smo napraviti pjesmu od nje.

13. Noćas ona nije ona

Kad tad ćemo objaviti produženu verziju ove pjesme. Šest minuta je definitivno premalo.

Ako vjerujete u čuda, poslušajte novi album, ali i pogledajte videospotove koje je posebno za bend napravio redatelj (i glumac) Dejan Aćimović i pomogao im da izađu iz dubrovačkih okvira.

Bend koji je u manje od godinu dana stekao respektabilan broj fanova i postao sedmorka o kojoj se naveliko priča u Zagrebu će u četvrtak, 21. studenog, u malom pogonu Tvornice kulture predstaviti svoje debitantsko "čudo".

Nakon pjesama „Terca na tišinu“ (sa gotovo 500.000 pregleda na Youtubeu) i „Još jednom“, Silente su ovih dana u radijskom eteru predstavili novi singl „Molim te, zapiši“.

Album u prodaji:
Album "Lovac na čudesa" potražite u AQUARIUS MUSIC SHOPOVIMA u Zagrebu – Varšavska 13, Branimir centar – Kneza Branimira 29, Maksimirska 16 – na www.cedeterija.com i svim ostalim boljim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Silente pratite i na njihovom službenom FB:
https://www.facebook.com/pages/Silente/124663727710867

Pretraži

Back to Top