Novogodišnja nagradna igra

Nagradne igre Komentari isključeni za Novogodišnja nagradna igra 23

Naš stalni partner Aquarius records pripremio je za posjetitelje portala Promoizlog.net prigodne CD-e. Obogatite svoju fonoteku sa CD-ima: robert.mareković@fantomi-swingers.hr, Big Band HRT-a – Veselje ti navješćujem, Borna Šercar Trio feat. Sabrina – Event, Hrvatska božićna priča) Dijelimo 4 paketa CD-a.


U vremenu smo blagdana i slavlja kada se više družimo, jedni drugima izražavamo lijepe želje za dobro zdravlje, uspjeh u poslu i ljubavi. Također sve te lijepe želje i osjećaje možemo još više naglasiti poklonom koji budi lijepe uspomene, a time i ovo razdoblje čini čarobnim i nezaboravnim. Kakav bi to bili blagdani bez pravih božićnih pjesama.
Ukratko o CD-ima:
"robert.mareković@fantomi-swingers.hr".
Pjesma "Iza zatvorenih vrata" najavni je singl novog albuma Roberta Marekovića "robert.mareković@fantomi-swingers.hr". Riječ je o prvom albumu koji sažima autorsko djelovanje Roberta Marekovića, odnosno albumu koji nam donosi pjesme koje je Robert komponirao, potpisao i supotpisao kao tekstopisac.
Ovaj album sa petnaest pjesama obuhvaća skladbe Roberta Marekovića iz perioda kada je djelovao u grupi Fantomi, ranih devedesetih godina, poznate po hitovima "Slomit ću ti srce", "Bijeli Cadillac", "Ljubi ljubi me" i "Martina"; samostalno ga predstavlja pjesma "Ljubi me polako", a tu su i snimke koje su nastale u periodu 2000-ih, tijekom djelovanja u aktualnoj grupi Swingers.
Opus grupe Swingers predstavljaju nove verzije pjesama "Sretan rođendan", "Pivo, konjak, štok", "Sretan Božić svakome", ali i nove pjesme poput "Mercedes crni kabriolet" i "Iza zatvorenih vrata".
Novi album uz raspon pjesama od 1990.g. pa sve do 2011.g, donosi i ugledne goste kao što su hvaljeni aranžer i producent Ante Gelo, Vlatka Pokos, grupa Soul Fingers, dok su producentski dio na snimkama odradili Nikša Bratoš, Duško Mandić, pa i sam Robert Mareković.
Na albumu “robert.mareković@fantomi-swingers.hr„ očekuju vas twist, rock ‘n’ roll, rockabilly, cha-cha, ritmovi uz koje je Robert odrastao slušajući svoje idole, Elvisa, Deana Martina, Louisa Primu, a sam Mareković osvrnuvši se na ovu kolekciju, na poleđini albuma je napisao:
"Ova kolekcija autorskih pjesama nastala je u posljednjih dvadeset godina i zbir je mojih sjećanja, posrtanja, veselja, emocija, vrlina i mana. Podijeliti neke od ovih stvari sa vama, za mene je bilo intimno, ujedno i hrabro pa se stoga nadam da ćete uživati u ovom malom glazbenom spomenaru".
Big Band HRT-a – Božićni koncert – Veselje ti navješćujem

Tradicionalne hrvatske božićne pjesme u obradama za Big Band – featuring:Vanna, Nina Badrić, Jacques Houdek, Radojka Šverko, Marko Tolja, Jasna Bilušić, Tina Vukov i grupa RiversBig Band HRT-a predstavlja Vam odabir najljepših hrvatskih tradicionalnih blagdanskih pjesama u posebnim orkestralnim aranžmanima uz odabrano društvo vokalnih solista sve redom prvaka hrvatske glazbene scene.
Radiofonični album dobro nam poznatih napjeva predstavljenih u novom ruhu svidjet će se na prvo slušanje svakom slušatelju dobre volje, baš kao i glazbenim znalcima istančanog ukusa. Aranžeri mlađe generacije: Gelo, Popeskić, Geržina, Horvat i Žužić provest će vas kroz Božićnu priču bogatim Big Band zvukom, raskošnim aranžmanima, te vrhunskim instrumentalnim solistima.
Hrvatska božićna priča
Najljepše hrvatske božićne pjesme u obradama Igora Kuljerića izvodi Zbor HRT-a sa solistima
Odabranih jedanaest tradicionalnih i tradicijskih hrvatskih božićnih pjesama ima i veliku umjetničku vrijednost i kao takve veliko su nadahnuće i umjetnicima, klasičnim skladateljima. Među njima je bio i Igor Kuljerić, skladatelj čiji je opus često i u njegovoj najavangardnijoj fazi odavao velik utjecaj narodne glazbene tradicije, osobito glagoljaškog i pučkog crkvenog pjevanja. U posljednjem desetljeću života on se u više navrata bavio i hrvatskim božićnim pjesmama, u prvom redu priređujući ih upravo za Zbor HRT-a, kojem je bio dugogodišnji šef-dirigent. Tako su nastale i obrade jedanaest hrvatskih i dvije strane, ali odavno i u našim krajevima prigrljene božićne pjesme, koje zajedno čine "Hrvatsku božićnu priču". Većinu pjesama sigurno ćete prepoznati ili ćete ih upoznati.
Obrade Igora Kuljerića takve su da uz većinu njih možete i sami zapjevati, dok neke predstavljaju blagu varijaciju na poznatu temu. Primjerice, pjesma "U se vrime godišća" pjeva se od sjevera do juga u mnogo različitih verzija i na više dijalekata. Kuljerićeva obrada slijedi najčešću melodiju, čiji ritam na kraju svake strofe malo mijenja. Međutim, osim što pozivaju i na pjevanje, ove vas obrade pozivaju i na upijanje samog ugođaja, pa i na meditiranje. Uostalom, kao i svaka glazba, i ove pjesme ovise o trenutku, okolnostima i slušatelju koji ih sluša. Ali, najvažnije je to što su sve pjesme dobile vrhunsko umjetničko ruho, izvezeno zlatnim i srebrnim nitima što ih oko dragih melodija tkaju ljudski glasovi, svirale orgulja, žice harfe i čudesan instrumentarij udaraljki.
Borna Šercar Trio feat. Sabrina – Event
Borna Šercar je nakon uspješnog albuma “A Little Book of Notes” (2010.), koji je nagrađen Porinom u kategoriji klasike i jazza, okupio Trio – koji uz njega čine Zvjezdan i Vedran Ružić – i u suradnji s mladom pjevačicom prelijepog glasa Sabrinom snimio album “Event”. Kao što i sam naziv sugerira riječ je o albumu uz koji je dobra zabava i atmosfera zajamčena i koji je nastao ad hoc, kao zapis jednog eventa na kojem su se glazbenici odlično zabavili. Album donosi poznate pjesme, no Borna Šercar Trio feat. Sabrina odabrani su materijal ipak odlučili malo pomaknuti, bilo s ritmom, bilo s harmonijom, i dati pjesmama s albuma umjetničku notu i atmosferu.
“Stvarno smo uživali snimajući ovaj materijal. U proljeće 2011. godine smo neplanirano odsvirali zajedno jedan event – nešto što, sasvim iskreno, umjetnički nije prezahtjevno za nas muzičare. Opet sasvim neplanirano, na tom se eventu dogodio event bar što se nas muzičara tiče – Sabrine, Zvjezdana, Vedrana i mene. Na svirku smo došli bez probe, a zapravo se međusobno nismo niti poznavalii … bez ikakvih priprema, proba ili dogovora na tom se eventu dogodila glazba. Ponesen takvim neočekivanim eventom dogovorio sam snimanje u Rijeci… bez probe… bez ikakvog dogovora… Rezultat je ovaj CD…”, zabilježio je Borna Šercar u knjižici albuma.
Ostvariti sinergiju jazza i popa, na način suživota dvaju žanrova, ali da pritom svaki zadrži neka svoja bitna svojstva bila je osnovna ideja Borne Šercara prilikom stvaranja ovog albuma. Album otvara evergreen “Son of a Preacher Man”, slijedi autorska pjesma “100 godina samoće”, ujedno i prvi singl s ovog izdanja, potom “Overjoyed” glazbene legende Stevieja Wondera. Na albumu, koji donosi ukupno 12 pjesama, izmjenjuju se domaći i strani hitovi pa je tu uvrštena i Gibonnijeva “Tempera”, “Fields of Gold” Stinga, “Tamo gdje je sve po mom” Jinxa, “Smooth Operator” Sade, Yammatova “Putujem”… Glazbenici su svakoj pjesmi nastojali dati neki svoj pečat pa je tako “Tempera”, za razliku od originala, obrađena u furioznom drum’n’bass ritmu, vodeći se idejom da hrabrost u glazbi otvara neke nove obzore.
Event su stvorili Borna Šercar za bubnjevima, klavijaturist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Vedran Ružić i pjevačica Sabrina Hebiri.
Nagradno pitanje:
Kako biste osvojili ovu vrijednu nagradu potrebno je samo poslati email s naslovom „Aquarius nagradna igra“ na adresu [email protected] i ostaviti na našoj facebook stranici svoju originalnu čestitku. Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime te adresu stanovanja. Dijelimo 4 paketa CD-a i možda baš vi budete imali sreću.

Pretraži

Back to Top