Novosti iz Zorin doma

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Novosti iz Zorin doma 11

Dana 12. studenog u “Zorin domu” je održana tiskovna konferencija povodom dva važna događaja, premijere nove lutkarske predstave “Zvonar crkve Notre Dame” koja će biti u petak, 14. studenog u 19 sati i Noći kazališta.


Predstava «Priča o zvonaru crkve Notre Dame» prema motivima poznatog romana Victora Hugo, nastala je kao završni ispit studenata preddiplomskog studija glume i lutkarstva u Osijeku pod mentorstvom profesorica Ljudmile Fedorove i Tamare Kučinović. Scenografiju je oslikala Ljerka Bubalo, studentica likovnog odsjeka Umjetničke akademije u Osijeku, glazbu je skladao Ljudevit Laušin, a dramaturgiju i izradu lutaka potpisuju glumci ove predstave. U predstavi igraju Dominik Karakašić, Kristina Fančović i Adam Skendžić.
6. Noć kazališta održat će se u subotu, 15.11.2014. u cijeloj Hrvatskoj i velikom broju europskih zemalja.
U Zorin domu program počinje u 11 sati s predstavom Zvonar crkve Notre Dame, nastavlja se u 17 sati s predstavom Tri praščića i zločesti vuk. Cijena za ove dječje predstave je 10 kn.
U 20 sati je predstava Čekaonica d.o.o. – 30 kn.
U 22:30 bit će pretpremijera predstave Carlstadt Kunstcabaret koju izvode Karlovački pelivani. Cijena – 30 kn.
Blok ulaznica za obje predstave – 40 kn.
Važno je još napomenuti da je za ovogodišnju dodjelu nagrada hrvatskog glumišta u nominaciji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, nominiran Giullio Settimo za ulogu Početnika u predstavi “Zlatne rukavice” Peđe Gvozdića, Giulia Settima, Ivana Ćaćića i Alena Čelića u režiji Peđe Gvozdića i Giulia Settima i izvedbi Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.
Ovime “Zorin dom” postaje jedino kazalište u Hrvatskoj koje je dobilo nominacije za cjelokupni glumački ansambl. Prošle godine bio je nominiran Peđa Gvozdić za najbolju mušku ulogu u predstavi “Još si zelen”.

Pretraži

Back to Top