Novosti iz Zorin doma

Kultura Nema komentara na Novosti iz Zorin doma 5

Dana 26.08.2014. u Zorin domu je održana tiskovna konferencija koju je ravnatelj Šestan započeo ekskluzivnom viješću o sudjelovanju Dramskog studija kazališta “Zorin dom” na 20. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci u Srbiji.Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade osnovan je 1994. godine s ciljem poboljšanja kulturnih prilika i buđenja svijesti o zaštiti životne sredine svojih sugrađana. Glavni cilj organizacije od samog početka je jedinstvena kulturno-obrazovna manifestacija u svijetu koju je 2004. godine Izvršno vijeće Vojvodine svrstalo u red manifestacija od većeg značaja za kulturu Vojvodine. Također je dobitnik prvog "Zelenog lista" u Bačkoj Palanci. Od samog početka, osnovna ideja Festivala je ekološka edukacija djece i mladih putem umjetnosti, a s ciljem osmišljavanja što kvalitetnijeg i sadržajnijeg njihovog slobodnog vremena.
Festival ima humanitarni karakter kako bi djeca i mladi u Bačkoj Palanci, gradiću koji nema kazališta, zahvaljujući festivalskom programu, vidjela što više predstava u izvođenju kazališta i kazališnih grupa iz zemlje i inozemstva.
U službeni dramski program festivala uvršteno je ove godine šest predstava i dodijeljene su tri nagrade, a Dramski studio Zorin doma osvojio je dvije: nagradu publike i nagradu dječjeg žirija za predstavu "I u šumi toga ima" u režiji Sanje Hrnjak, dok je stručni žiri nagradu podijelio Centru za kulturu "Pinklec" iz Čakovca za predstavu "Ptičica" i Pozorištu "Toše Jovanović" iz Zrenjanina za predstavu "Majuško".
U konkurenciji su još bili: Pozorište za decu iz Kragujevca s predstavom "Pepeljuga", Pozorište mladih iz Novog Sada s predstavom "Kos i lisica", Dečje pozorište iz Subotice s predstavom "Pao s kruške".
Kazalište "Zorin dom" dobilo je još od tvrtke "Tarkett" novi baletni pod i od tvrtke "Nektar" pakete sokova za djecu.
Članica Dramskog studija, Ivana Paljug, istaknula je veliki značaj i profesionalnost voditeljice i redateljice Sanje Hrnjak te Sanjin izniman pedagoški rad. Kristijan Orešković i Damir Crnica, također članovi Dramskog studija opisali su pozitivnu atmosferu i veliku brojnost gledatelja koji su u Palanci pratili predstavu.
Predstava "I u šumi toga ima" također je ove godine pobijedila kao najbolja predstava na ASSITEJU u Bjelovaru (profesionalno vođeno kazalište za djecu i mlade) pa će kao takva sudjelovati i na varaždinskom programu "Repriza" koji se odvija za vrijeme održavanja ASSITEJA u Varaždinu.
U kazalištu "Zorin dom" uskoro se očekuje i nova premijera Dramskog studija pod nazivom "Veliki i mali", a trenutno su u tijeku upisi u Baletni i Dramski studio.

Leave a comment

Novosti iz Zorin doma

Događanja, Glazba, Kultura Nema komentara na Novosti iz Zorin doma 0

U petak, 17.01. u Zorin domu će se održati manifestacija “Folklorna večer”, u 18 sati. Nastupa KUD Hasan Beg Biščević, a organizatori su Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Javna ustanova univerzitetska i kantonalna biblioteka Bihać.

(više…)


Fatal error: Cannot redeclare kopa_comments_callback() (previously declared in /home/promoizl/public_html/wp-content/themes/newsmix/comments.php:37) in /home/promoizl/public_html/wp-content/themes/newsmix/comments.php on line 74