O ljubavi iz drugog kuta

Događanja Komentari isključeni za O ljubavi iz drugog kuta 7

“Većina ljudi ne radi razliku između zaljubljenosti i ljubavi. Pored toga, zaljubljenost doživljavaju snažnije, pa misle i da je jača od ljubavi, odnosno da je zaljubljenost prva faza ljubavi. Po meni su ljubav i zaljubljenost itekako odvojene, odnosno smatram da je zaljubljenost zabluda, emocija koja se bazira na idealizaciji”, rekao je to poznati psihoterapeut Zoran Milivojević u zagrebačkom Centru Kaptol.


Rečeno je to na prvom od četiri razgovora o ljubavi iz drugog kuta, koji su organizirali nakladnici Mozaik knjiga i Naklada Ljevak, a na kojima će Milivojević i Bruno Šimleša, sociolog i pisac duhovnih knjiga, "ukrstiti koplja" oko ljubavi, zaljubljenosti, braka, preljuba, zabluda u ljubavi i toga kako biramo partnera, ukratko oko tema kojima se njih dvojica i inače bave u svojim knjigama. Inače, isti razgovori se jednom mjesečno odvijaju i u Ljubljani, a ovaj je bio prvi organiziran za domaću publiku.
Sljedeći razgovor Šimleše i Milivojevića održat će se 15. listopada, također u Centru Kaptol, s početkom u 19 sati. Tema je brak, razvod i preljub, a karta po cijeni od 40 kuna može se kupiti u knjižarama Profil Mozaik (Bogovićeva 5 i City Centar One West) te u Knjižari Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17, Zagreb).
Izvor: portal Najboljeknjige.com
Autor: Tanja Tolić

Pretraži

Back to Top