Obilježena 75 godina postojanja obiteljske tvrtke MOTO-RIS

Auto moto, Događanja Komentari isključeni za Obilježena 75 godina postojanja obiteljske tvrtke MOTO-RIS 38

U izložbenom prostoru MOTO-RIS održana konferencija za medije povodom obilježavanja 75 godina postojanja obiteljske tvrtke MOTO-RIS d.o.o. i 45 godina suradnje s vodećim auto brendom, Volvom. Ova obiteljska tvrtka nastala je iz ljubavi prema automobilima, a od samog je početka oličenje dobrog i profesionalnog pristupa klijentu, poslovanju i poslovnoj odgovornosti.


Godine 1937. automobilski entuzijast Ivan Ris otvorio je u Zagrebu automehaničarsku radionicu koja je i danas u vlasništvu obitelji Ris. Ovaj je datum obilježio sudbinu obitelji tijekom sljedećih 75 godina usmjerivši je u pravcu neprestanog profesionalnog bavljenja automobilima, servisiranju potreba vozača te stalnom radu na poboljšanju i usavršavanju modernih tehnologija. Na konferenciji za medije, osim vlasnika tvrtke braće Ris, Bruna i Davora sudjelovali su gospodin Claude Loic, regionalni direktor Volva za Jugoistočnu Europu, te Anamarija Hucika, voditeljica Volvo marketinga za Hrvatsku.
Obilježiti tako dugu tradiciju poslovanja izniman je uspjeh osobito ako je riječ o obiteljskom poslovanju, koje već treća generacija nastavlja uspješno. Unatoč financijski otežanom gospodarskom okruženju posljednjih nekoliko godina, tvrtka MOTO-RIS investirala je u proširenje svojeg poslovanja kao i rasta broja zaposlenika. Danas, sa ukupno 23 zaposlenih u Istarskoj, Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji, predstavlja vodeću tvrtku u auto industriji u Hrvatskoj.
Počevši od „skromne“ automehaničarske radionice i malog obiteljskog biznisa 30-ih godina prošlog stoljeća tvrkta je kontinuirano i stabilno rasla da bi prikupivši na profesionalnom planu potrebno iskustvo i znanje 1967. godine prerasla u nešto više. Te je godine, naime, Moto-Ris potpisao ugovor s grupacijom Volvo i od automehaničarske radionice prerastao u ovlašteni serivs jednog tako renomiranog svjetskog auto proizvođača kao što je to švedski Volvo.
Uslijedile su godine usavršavanja u pružanju servisnih usluga da bi početkom devedesetih godina prošlog stoljeća došlo do važnijih prodora u poslovanju. Prva takva prekretnica dogodila se 1992. godine kada je u Moto-Risu započela prodaja originalnih Volvo rezervnih dijelova i osobnih Volvo automobila, a sama tvrtka Moto-Ris postala na tržištu Republike Hrvatske ovlašteni koncesionar sa svim potrebnim ovlaštenjima za prodaju i servisiranje Volvo automobila. Bio je to veliki uspjeh i profesionalni skok u povijesti Moto-Risa.
„Gledajući unatrag kako svoj životni vijek, tako i moje odrastanje i profesionalni život koji je snažno vezan za Volvo i automobile, čini mi se gotovo nezamislivo da smo dosegli 75 godina rada. Djed Ivan gotovo je vizionarski pristupio ovom poslu, poštujući rad, odgovornost i angažman. Godine napornog rada isplatile su se i danas, zajedno s bratom Davorom dio sam ove obljetničke proslave. Ponosam sam što mi je dana mogućnost da nastavim obiteljsku tradiciju te što smo, unatoč ovom iznimno teškom ekonomskom stanju, vodeća tvrtka u industriji.“ Rekao je Bruno Ris, vlasnik obiteljske tvrtke MOTO-RIS.
Više od desetljeća uspješnog poslovanja osiguralo je snažan uzlet tvrtki, a stručnost, odgovornost prema klijentima kao i profesionalizam osigurali su joj brojna poslovna postignuća. Moglo bi se reći da je Moto-Ris prerastao stare okvire doslovce izrastavši u nešto veće. Potvrda je stigla 2006. godine kada se tvrtka seli u veći i moderniji, novoizgrađeni prodajno-servisni centar u Zagrebu u Oreškovićevoj 3b – na prostoru koji zaprema impresivnih 4500 m2.
Samo na odjele servisa i prodaje otpada 1500 m2 od navedene kvadrature. Izložbeni salon Moto-Risa predstavlja uzor moderne arhitekture, dizajna i inovativnosti. U njemu su iskorištena najsuvremenija tehnološka dostignuća kako bi se svakom posjetitelju pružio vrhunski doživljaj prilikom odabira osobnog automobila. Moto-Ris se u sljedeće dvije godine razvija i dalje te svoje tržišno liderstvo potvrđuje 2008. godine kada dobiva certifikat za sustav upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008 čime utire put stabilnog rasta i razvoja.
„Stalni razvoj neprestana je nit vodilja u poslovanju Moto-Risa. Zbog toga tvrtka danas raspolaže s respektabilnom brojkom od 23 zaposlenih. Svi zaposleni uživaju u prednostima kontinuiranog obrazovanja uz stalno stjecanje novih znanja i vještina o novim, naprednim automobilskim tehnologijama te tehničkim sustavima. Naša obitelj, unatoč krizi prepoznala je potencijale opstanka i uz pravovremeno osmišljenu strategiju poslovanja nastavila svoj tržišni rast otvaranjem podružnica u Pazinu i Varaždinu. Ondje je Moto-Ris postao ovlašteni koncesionar za Mitsubishijeva vozila za Istarsku i Varaždinsku županiju.“, dodaje Davor Ris, vlasnik obiteljske tvrtke MOTO-RIS.
Kao i pred svim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj, a osobito pred auto industrijom stoje brojni novi izazovi. S jedne strane tu je usklađivanje potreba za društveno odgovornim projektima, s druge tu su trendovi i zahtjevi lokalnog tržišta koje treba pratiti radi maksimalizacije kvalitete pružanja usluga.
Sve su to izazovi kojima će kreativnost obitelji Ris, ali i njezinih zaposlenika, svakako trebati i moći odgovoriti. Ako je ljubav prema automobilima bila poticaj koja je mali obiteljski biznis tijekom svih ovih godina pretvorila u veliku priču o uspjehu, onda nema dvojbe da će stalno obnavljana strast za automobilima Moto-Ris odvesti u smjeru novih uspješnih pothvata. Proteklih 75 godina zalaganja i napora nedvojbeno je smjer i poticaj za sljedećih 75 godina uspješnog poslovanja tvrtke Moto-Ris.
MOTO-RIS d.o.o.
www.moto-ris.hr

Pretraži

Back to Top