Objavljene nominacije za 19. Porin: Bare i Majke, TBF i Massimo imaju najviše razloga za slavlje

Glazba Nema komentara na Objavljene nominacije za 19. Porin: Bare i Majke, TBF i Massimo imaju najviše razloga za slavlje 8

Doznali smo imena svih nominiranih za 19. izdanje Diskografske nagrade Porin. Čini se da će većina najprestižnijih nagrada ove godine biti podijeljena među trojkom čije su albume sjajno ocijenile i kritika i publika a sad je očito, i glazbena branša.


Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Goran Bare i Majke čiji se album "Teške boje" (nakladnik Croatia Records) izborio za 10 nominacija kolega – uključujući i one najprestižnije, za pjesmu i album godine.
Samo jednu manje, 9 nominacija, ove su godine prikupili TBF: 8 za album "Pistaccio Metallic" (Dallas Records) i 1 za najbolji kompilacijski album, The Best Of Nostalgično-Fantastično" (Menart).
Za petama im je, s 8 nominacija, Massimo i njegov album "Dodirni me slučajno" (Aquarius Records).

Budući da svaki od ovih izvođača već ima i pjesmu kandidiranu za Hit godine ("Teške boje, Veseljko, Iz jednog pogleda"), Bare i Majke ove godine ukupno imaju 11, TBF 10 a Massimo 9 nominacija!

U zagrebačkom Cinestar Arena IMAX-u vladala je gužva ali i dobro raspoloženje koje je pratilo čitanje nominacija u 52 kategorije. Nakon zbrajanja glasova 721 Porinova glasača u prvom krugu glasanja, dogodilo se nekoliko neuobičajenih situacija. U tri kategorije se zbog istog broja glasova nominacije dijele na 4 umjesto na 3 izbora a u kategoriji Najbolja snimka albuma klasične glazbe birat će se između čak 5 nominiranih!
Među nakladničkim kućama, najveći broj nominacija osvojila je Croatia Records – 44. Brojka od 40 nominacija znak je dobre godine i za Aquarius Records a ukupno 22 nominacije prikupio je Dallas Records.

Leave a comment

Pretraži

Back to Top