Objavljene nominacije za Porin 2011.

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Objavljene nominacije za Porin 2011. 14

Groznica hrvatske glazbe počela je 18. put! Objavljene su nominacije za Diskografsku nagradu Porin 2011. U Movieplexu Centra Kaptol doznali smo imena po troje nominiranih za najkvalitetnija i najuspješnija glazbena djela i izdanja u 2010. godini, u ukupno 51 kategoriji.


Nominacije su potvrdile ocjene da je godina iza nas obilovala kvalitetnim albumima dobro poznatih izvođača, ali i da su „mlade nade“ napravile sjajan posao.
Najveći broj nominacija, 11, osvojili su Jinx – 10 za svježi album "Diksilend" i jednu za najbolje reizdanje – "Sextaszy". 10 nominacija osvojio je Gibonni s albumom "Toleranca“. Visok broj nominacija prikupio je i TBF – 7 sa svojim koncertnim albumom "Perpetuum fritule" i 3 zahvaljujući suradnji s Leom Deklevom na hit singlu "Dogodila se ljubav…"
Poznato je i 6 pjesama kandidiranih za Hit godine. To je kategorija za koju glasuje publika i zato je glazbenicima posebno draga.
Popis nominacija u svim kategorijama pronađite na www.porin.info
Ovo je prva velika postaja na Porinovom putu ove godine. Sljedeća je 09. svibnja kad će se u KD „Vatroslav Lisinski“ održati Porin Classic, dodjela nagrada u kategorijama klasike i jazza. Svečana završna dodjela Diskografske nagrade Porin 2011. zakazana je za 15. svibnja u Biogradu na Moru.
Od 18. izdanja Porina već se očekuje mnogo. U godini svoje punoljetnosti naša najstarija i najuglednija glazbena nagrada treba pokazati zrelost ali i spremnost na prilagodbu novim trendovima.
Neke su promjene već uočljive.
Ove je godine odaziv glasača Porina nadmašio sva očekivanja organizatora, Ureda Porina pri Institutu hrvatske glazbe.
Od 1156 glasača koji su dobili popis Prijedloga za nominacije, čak 750 njih (81 % više nego prošle godine!) poslalo je svoje glasove.
Po prvi put ove godine, značajna većina, 658 njih, učinila je to on-line. Za slanje glasova poštom odlučila su se 92 člana glasačkog tijela Porina.
Ovako visok ukupni broj glasača koji su spremni „ispuniti svoju porinovsku dužnost“ jamči da će Porini 2011. nepogrešivo otići u ruke pravim ljudima.
Od danas, sve informacije o Porinu 2011. možete pronaći i na
www.porin.info

Pretraži

Back to Top