OC Marković slavi 20 godina uspješnog rada

Auto moto Komentari isključeni za OC Marković slavi 20 godina uspješnog rada 36

Obrazovni centar Marković nastavlja tradiciju najboljih instruktora vožnje još iz vremena kad su se počeli razvijati organizirani sustavi obučavanja kandidata za vozače motornih vozila.


Ova godina i za Centar je posebna, jer se slavi 20 obljetnica uspješnog rada.
Sada već davne 1990. godine utemeljena je Autoškola Marković – Hlaić kao prva privatna autoškola u Republici Hrvatskoj koja je obučavala kandidate za sve kategorije motornih vozila.

Kad danas, na 20. rođendan, pogledamo unazad možemo biti zadovoljni, ali i ponosni na sve što smo ostvarili. Tijekom tih godina kroz našu školu prošlo je čak 11.335 kandidata. Njih 8.623 osposobljavani su u amaterskom, a 2.712 u profesionalnom programu za vozače C, E i D kategorije. Uvijek smo bili dio zajednice u kojoj smo živjeli i radili. Tako su naša vozila aktivno uključena u ispunjavanje svih potreba Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a radili smo i na obučavanju kandidata za potrebe obrane naše Domovine. To pokazuju i statistički pokazatelji, jer smo samo tijekom ratne 1992. godine obučili 999 kandidata – rekao je Ivan Marković direktor OC Marković.

Zbog intenzivnog razvoja cestovnog prometa u Hrvatskoj ukazala se potreba i za organiziranje sustavnog obrazovanja kadrova u prometnoj struci. Zato 1994. godine Autoškola osniva Pučko otvoreno učilište Marković za obrazovanje kadrova u zanimanju vozač motornog vozila, prijevoz opasnih tvari (ADR) i osposobljavanje za rad na samohodnim strojevima i dizalicama. Četiri godina kasnije, Autoškola prerasta u Obrazovni centar Marković. Pod tim imenom djeluje i danas.

-Još se sjećamo početaka rada i obučavanja kandidata na “peglici” i “zastavi 128”. Nakon toga stigli su “golfovi”, zatim “polo”, pa “opeli” i “mazde”, sve do današnjih “toyota”. Baš kao i vozni park modernizirana je i oprema. Klima uređaji, ABS sistem i najmanje četvora vrata, postali su standard opremljenosti svakog automobila na kojima učimo buduće vozače. Tijekom svih ovih godina zaposlenici su bila prepoznatljivost i iznimna vrijednost naše tvrtke. Zato se ponosimo što je ovdje radio 51 djelatnik i 20-tak vanjskih suradnika, a neki su i tu od prvog dana sve do danas – zaključio je Ivan Marković.
OC Marković, I. Meštrovića 12, Karlovac
Tel./fax: 047/415-420
E-mail: [email protected]
www.autoskola-ocmarkovic.hr

Pretraži

Back to Top