Osvoji knjigu „Grupa“

Nagradne igre Komentari isključeni za Osvoji knjigu „Grupa“ 11

Kako bi obogatili svoju biblioteku V.B.Z. i Promoizlog.net pripremili su nagradnu igru u kojoj vas nagrađujemo s knjigom „Grupa“ proslavljenog hrvatskog književnika i prevoditelja Borivoja Radakovića.


Nakon iznimnog uspjeha višestruko nagrađivane predstave Amateri, Borivoj Radaković u Grupi ponovno progovara o malim ljudima i njihovim sudbinama. Kao i Amateri, ova crna komedija donijela je autoru nagradu za najbolji dramski tekst na Danima satire.
U središtu radnje tri su bivša novovalca – Gula, Mick i Rizbo, sada šezdesetogodišnjaci, koji se nakon podosta godina okupljaju kako bi obnovili bend. Od vremena njihove popularnosti svijet oko njih uvelike se promijenio. Svaki je doživio razočaranje u nekadašnje snove – bračne, poslovne, političke. Svježu krv u bend donosi mlada pjevačica Maja. Hoće li to biti novi početak ili još jedno prisilno uzemljenje izgubljene generacije?
Drama govori o starenju i odrastanju, ali je jednako tako i mala povijest rock ‘n’ rolla s mnogo reminiscencija na glazbu, način života i (nekadašnju) akciju. I ovom dramom Radaković se još jednom dokazao kao autor izrazito vješt u pisanju dijaloga i portretiranju sumorne svakodnevice kroz humor.
„Protagonisti nove drame Bore Radakovića, stari rokeri Mick, Rizbo i Gula, upravo su ta generacija rokera koji su prije par desetljeća zajahali novi val sa željom da se on pretvori u žestoki tsunami koji će odnijeti klasne, rodne i društveno nametnute razlike i konvencije te donijeti pravednije društvo. No, pred njihovim vlastitim očima taj val se slomio i dobili smo devastiranu i opljačkanu zemlju bez perspektive.“ Mario Kovač
Nagradno pitanje: Kako se zove najpoznatija kazališna predstava autora Borivoja Radakovića za koju su 90-ih godina sa najvišeg državnog mjesta govorili da destabilizira državu?
Ako želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail na adresu [email protected] s naslovom „Grupa“, s točnim odgovorom na postavljeno pitanje, te navedite svoje ime i prezime, točnu adresu, i ova knjiga možda postane vaša! Dijelimo 2 knjige i nagradna igra traje do 14.02.2014.

Pretraži

Back to Top