Osvoji soundtrack iz filma „Lea i Darija“

Glazba, Kultura, Nagradne igre Komentari isključeni za Osvoji soundtrack iz filma „Lea i Darija“ 12

U izdanju Aquarius Recordsa objavljen je soundtrack iz filma „Lea i Darija“, redatelja Branka Ivande. Aquarius records i Promoizlog.net nagrađuju vas ovim albumom.


Film je premijerno prikazan na otvorenju 58. festivala igranog filma u Puli, a govori o sudbini Lee Deutsch i Darije Gasteiger, djevojčica koje su pred Drugi svjetski rat bile zvijezde Dječjeg carstva i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i zbog čijeg su plesa, glume i pjesme, predstave bivale rasprodane. Lea je umrla u vagonu za Auschwitz, a Darija je s obitelji pobjegla pred partizanima.
Soundtrack se pojavljuje u distribuciji u isto vrijeme kad i film u kinodvoranama, što se događa prvi put u Hrvatskoj. Originalnu glazbu za film Lea i Darija napisao je Alfi Kabiljo, cijenjeni skladatelj, dirigent, aranžer i producent međunarodna ugleda. Njegov širok raspon stvaralaštva obuhvaća glazbu za kazalište, film i TV; zabavne melodije, šansone, orkestralna, komorna i solistička djela. Svoje diskografske i filmske projekte snimao je diljem svijeta, a najviše u Zagrebu.
Glazba za film Lea i Darija, uz dirigentske palice Alfija Kabilja, Mladena Tarbuka i Silvija Glojnarića, snimljena je u studiju Bajsić HRT-a, u izvedbi Simfonijskog orkestra i Big Band HRT-a. Pojedine solo dionice pjevaju poznati hrvatski izvođači: Marko Tolja i Sanja Doležal te članice zbora „Zvjezdice“, Lea Leopoldović i Lea Šarić. Producentski dio potpisuju Saša Wozdecky, Petko Kantardžijev – Mlinac i Joško Krivić.
Najveći doprinos očuvanju glazbene baštine ovaj album donosi kroz prvi tonski zapis operete Josipa Dečija i Tita Strozzija – Čudo od djeteta. Opereta je napisana baš za Leu Deutsch; premijernu izvedbu imala je 1938. i nije se izvodila više od 60 godina. Ovo zaboravljeno glazbeno blago (pronađena je jedino klavirska partitura), isključivo za film Lea i Darija, instrumentirao je i dirigirao maestro Mladen Tarbuk.
Soundtrack iz filma Lea i Darija potražite u Aquarius Music Shopovima te na www.cedeterija.hr.
Nagradno pitanje:
Kako biste osvojili ovu vrijednu nagradu potrebno je poslati email s naslovom „Lea i Darija “ na adresu [email protected]. Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime te adresu stanovanja. Dijelimo 2 CD-a i možda baš vi budete imali sreću.
RAZNI IZVOĐAČI: LEA I DARIJA – ORIGINALNA GLAZBA IZ FILMA
(Aquarius Records, CD 391-11)
Popis pjesama:
1.Lea i Darija, najavna špica
2.Ti si moja pjesma
3. Projekcije Pathe
4. Tiho plove moje čežnje
5.Hrvatsko narodno kazalište
6. Predigra operete „Čudo od djeteta“
7. Snage zla
8. Zagreb pjeva i pleše
9. Izgon iz razreda
10. Rasplet
11. Vrijeme za ples
12. Zagrljaj
13. Zle sile u kazalištu
14. Duet iz opere „Ivica i Marica“
15. Uhićenje
16. Zagreb pjeva i pleše (instrumental)
17. Prerušavanje
18. Prolog iz operete „Čudo od djeteta)
19. Lea i mama
20. Ti si moja pjesma (instrumental)
21. U potrazi za spasom
22. Predigra/Step iz operete „Čudo od djeteta“
23. Sabiralište
24. Darija u Innsbrucku
25. Tiho plove moje čežnje (instrumental)
26. Lea i Darija odjavna špica

Pretraži

Back to Top