Ovu subotu svi su u Saxu – a vi?

Glazba Komentari isključeni za Ovu subotu svi su u Saxu – a vi? 11

Četiri mjeseca nakon trijumfalnog koncerta Libra u pred zagrebačkom publikom u klubu Sax (o kojem se još priča!) i velikog interesa brojnih fanova Libar će ponovo nastupiti u Saxu ove subote 2. travnja. Budući da se prošli put tražila karta više i mnogi su ostali pred vratima, sada će Librovci nadoknaditi propušteno!


Osim standardnog repertoara Libra koji osvaja svojom nevjerojatnom energijom te bogatim i raznolikim repertoarom, zagrebačka publika će prva imati priliku premijerno uživo čuti novi singl ‘Kukalo’. Drugi po redu autorski singl Libra ‘Kukalo’ autorski je uradak pjevača Marija Alajbega. ‘Kukalo’ je vesela, jednostavna i optimistična pjesma za koju se članovi Libra nadaju da će osim radijskog etera osvojiti još važnije – klupske prostore u nas.
Nakon dovršetka svog aktualnog singla ‘Kukalo’ Libar nastavlja s radom u studiju, pripremajući još tri autorske skladbe za svoj nadolazeći, drugi studijski album. Riječ je o pjesmama još nešto "tvrđeg", dakle ozbiljnog i još složenijeg glazbenog izričaja koji će se aranžerski još čvršće nasloniti na suvremeni svjetski pop i rock zvuk. Svojim novim autorskim zahvatima Libar se također priprema i za ljetnu koncertnu sezonu, kad osim prezentacije ovih uradaka namjerava nastupiti i na nekim od glazbenih festivala u Hrvatskoj.
Iako svjesni produkcijskih ograničenja i uvjeta, reference koje članovi Libra vole vezivati uz svoj zvuk i stil i kojima će težiti na novom materijalu kreću se u rasponu od Queena, Pink Floyda, Davida Bowiea i Depeche Modea do Nine Inch Nailsa, Musea, Radioheada, Massive Attacka i Kings Of Leon. Posebnost Libra u odnosu na svoje uzore jest višeglasje uvijek prisutnih pet muških vokala, koji se na trenutke ponašaju solistički, ali uglavnom funkcioniraju zajedno u čistom homofonom slogu.
Libar će uz svoj bazični koncertni program omiljenih domaćih i stranih obrada postupno uključivati i autorske skladbe, sve dok se omjer potpuno ne promijeni u korist, naravno, cjelokupnog vlastitog repertoara. Autorske snage Libra glazbeno, tekstualno i aranžerski čine sami članovi banda Mario Alajbeg, Vojan Koceić, Sina Jakelić i Jan Ivelić, dok se pjesme dovršavaju kolektivno uz upliv ostalih članova banda.
Cijena ulaznice iznosi 30 kn a možete ju kupiti još danas ili sutra u klubu Sax. Klub je otvoren od 21 sat.
Poslušajte: Klapa Libar – Bi’ mogo da mogu
http://www.youtube.com/watch?v=seSPbYIM934&feature=related
Klapa Libar – Men se dušo od tebe ne rastaje
http://www.youtube.com/watch?v=YAdwegN7B9A&feature=related

Pretraži

Back to Top