Panasonic predstavio asortiman za 2011. u Budimpešti i u Zagrebu

HI tech Komentari isključeni za Panasonic predstavio asortiman za 2011. u Budimpešti i u Zagrebu 13

Tijekom ovog mjeseca Panasonic je u Budimpešti, a potom i u Zagrebu održao za novinare iz Jugoistočne Europe prezentaciju širokog asortimana proizvoda za 2011. godinu.


U Panasonicu su vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima na području jugoistočne Europe u 2010. godini. Kako je rekao u uvodnom govoru Endre Müller, direktor marketinga Panasonica za jugoistočnu Europu, u većini zemalja koje su pod njihovom ingerencijom, ostvaren je dvoznamenkasti rast prodaje u segmentu potrošačke elektronike.
Hrvatska je visoko na listi tog dvoznamenkastog uspona prodaje u 2010. godini. Strategija Panasonica u 2011. fokusirana je na tri glavna segmenta; na daljnji razvoj full HD 3D televizora, na razvoj tzv. Core Volume Products (Viera, Lumix, Blu-ray, camcorderi) i na Eco ideje koje obuhvaćaju Panasonicov cilj tvrtke da bude "prijatelj okoliša" s proizvodima minimalne potrošnje energije.

Panasonic je u Budimpešti pokazao asortiman već predstavljen u Londonu ranije ove godine, no ovaj put su novinari imali više vremena isprobati nove uređaje. Kod novih Viera televizora Panasonic ističe kao ključne elemente 3D, naprednije matrica plazme koje se više ne zove Neo PDP kao kod prošlogodišnjih modela, već Neo plasma, mogućnost šireg kuta gledanja, veće internet mogućnosti (razni servisi, socijalne mreže i video igre) i manju potrošnju.
U 2011. Panasonic tržištu nudi 4 serije 3D TV-a, sve zajedno 12 modela. Konkretno, od tih modela na hrvatsko tržište stigli su modeli G30, GT 30 (3D), LED LCD E30, U30 te jeftiniji model C30, drugi tjedan trebao bi stići 3D LED LCD oznake DT30, dok se vrhunski plazma 3D modeli iz VT serije očekuju u lipnju. Predstavljeni 3D modeli u Budimpešti ostavili su upečatljiv dojam. Kao što je poznato, Panasonic je i dalje ekskluzivni distributer Blu-ray izdanja ultimativnog 3D filma "Avatar" i on je korišten na svakoj prezentaciji. S obzirom da ga se sjećamo iz kino dvorana, Budimpešta je bila dobra prilika za komparaciju. U najkraćim crtama; čini se da je slika još glađa, preciznija i detaljnija negoli je to bio slučaj u kinu, dok je osjećaj dubine ipak za nijansu manji. No sve zbrojeno, čini se da je Panasonic uspio prebroditi dječje bolesti 3D slike na televizorima i dosegao razinu od koje bi se teško moglo zamisliti nešto bolje.
Uz televizore Panasonic je prezentirao i napredak u sektoru Blu-ray playera (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110) koji se ponajviše očituje u činjenici da je dodana kompatibilnost sa sve prihvaćenijim MKV formatom, utor za SD XC kartice i mogućnost spajanja na Internet preko Wi-Fija. Za napomenuti je i pretvaranje iPhona u daljinski upravljač, Skype za video pozive, nova atraktivnija sučelja, kao i touch-free senzor koji omogućuje da se samo pokretom ruke otvori ili zatvori ladica playera. Predstavljen je i SC-BTT270 model Blu-ray kućnog kina s nekim vrlo zanimljivim mogućnostima kao što je prilagođavanje dubine 3D efekta prema daljini gledanja i "zaobljavanje" rubova slike što može biti vrlo korisno jer bez uključivanja ovog efekta 3D slika omeđena okvirom televizora izgleda mnogo grublje.
U kongresnoj sali Novotel hotela u Budimpešti, između ostalih, kratko predavanje održao je i Michael Voughton, key accounts and partnership direktor u zajedničkom projektu Panasonica i Eurosporta, koji je rezultirao prošlogodišnjim pionirskim 3D prijenosom Grand Slam teniskog turnira u Roland Garrosu. Prema riječima Vaughtona, s tim 3D prijenosom Panasonic i Eurosport podigli su iskustvo gledanja sportskog prijenosa na sasvim novu razinu i ne misle na tome stati. Opet će biti 3D prijenosa iz Roland Garrosa, radi na tome da se isto napravi i s US Openom, ali i da se 3D ponuda proširi na druge sportove, Vaughton je eksplicitno spomenuo auto i moto utrke.
Više informacija: SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac , Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Pretraži

Back to Top