Parketi

Dom Komentari isključeni za Parketi 23

Kardo d.o.o. iz svoga asortimana izdvaja ponudu gotovih i egzotičnih parketa.

Parketi zauzimaju iznimno važno mjesto u ponudi podnih obloga. Gotovi ili troslojni parketi su podovi debljine od 14 do 20 mm, završno obrađeni. Sastoje se od 3 sloja : plemenitog, srednjeg i nosivog sloja. Plemeniti i nosivi sloj su izrađeni od pravog drva, a srednji sloj je najčećše smreka ili neke druge drvene ploče. Debljina završnog sloja je najčešće između 4 i 6 mm, lakirana je ili obrađena na neki drugi način, te je parket spreman za instalaciju odmah po montaži.
Važna karakteristika ove vrste poda je ta da se plemeniti sloj može naknadno više puta brusiti i lakirati a da i dalje zadržava postojeću teksturu tako da je trajnost zajamčena. Gotovi parketi se postavljaju na pruncipu plivajućeg poda na izolacijski sloj, isto kao i laminatni podovi. Za gotovi parket koriste se iste vrste drva kao i kod tradicionalnog parketa, što zbači da je ponuda iznimno šarolika (hrast, bukva, jasen, javor, brijest, orah…).
U ponudi parketa također se nalaze i tzv. egzotični parketi. To su klasični parketi debljine od 14 do 22 mm izrađeni od egrotičnih vrsta drveta (merbau, tik, wenge…). Ova vrsta parketa se polaže ljepljenjem na podlogu od estriha najčešće dvokomponentnim ljepilom. Podovi se najčešće nakon postave lakiraju u više slojeva kako bi se postigla zaštita drva od vanjskih utjecaja. Površina parketa se može naknadno brusiti i lakirati tako da to u potpunostim minimizira utjecaj vremena na ovu vrstu podne obloge kojoj se rok trajanja određuje u desetljećima (naravno uz kvalitetnu postavu i adekvatnu brigu i održavanje).
Kardo d.o.o. Grge Tuškana 10, Karlovac, 047/ 645 315
www.kardo.hr

Pretraži

Back to Top