Pikselizirana fasada

Gradnja Komentari isključeni za Pikselizirana fasada 21

Predstavljamo vam zgradu Frog queen koja ima formu kocke, ispikzelizirane kutije, a svaka kvadratna fasada sagledana sa ulične udaljenosti doima se kao da je sastavljena od obojanih elemenata, pixela, u desetak sivih tonova u dijapazonu između bijele i crne boje.

Zgrada nazvana Frog queen sjedište je tvrtke Prisma Engineering, kompanije za tehnologiju vozila, strojeva i motora, u austrijskom Grazu. Osamnaest metara visoko ispikselizirano pročelje ove zgrade dizajnirala je ekipa SPLITTERWERK-a, austrijskog studija koji je radom fokusiran na oblikovanje fasada.
Kuća ima formu kocke, ispikzelizirane kutije, a svaka kvadratna fasada sagledana sa ulične udaljenosti doima se kao da je sastavljena od obojanih elemenata, pixela, u desetak sivih tonova u dijapazonu između bijele i crne boje.
No približavajući se kući postaje jasno kako je svaki element zapravo ispunjen nizom kružnih uzoraka, oblika koji se referiraju na područje djelatnosti tvrtke, različite gustoće i veličine, isprintanih na fasadne elemente. Kvadratni prozori na kući istih su dimenzija kao i spomenuti elementi, pa su izgubljeni u rasteru pixela što rezultira činjenicom da se kuća doima mnogo veće nego što doista jest.
To je sada već uobičajena praksa suvremenog poslovanja, gdje se brojne tvrtke diljem svijeta, koje vode računa o vlastitom brandu, priklanjaju sveprisutnom trendu zapošljavanja slavnih arhitekata ili osmišljavanju i stvaranju ikonične i dobre poslovne arhitekture kao dijela prepoznatljivosti i uspješnosti tvrtke.

Pretraži

Back to Top