Počelo glasanje za rekordni 19. Porin!

Glazba Komentari isključeni za Počelo glasanje za rekordni 19. Porin! 9

Počelo je! Više od 1200 Porinovih glasača dobilo je na svoje on-line i poštanske adrese Prijedloge za nominacije Diskografske nagrade Porin 2012.


Natjecanje nikad nije bilo jače: ove je godine u igri ukupno 1456 prijava, što je apsolutni rekord u povijesti Porina. To je 9% više nego lani a čak 51% više nego prije 5 godina. Rekli smo vam, bit će to „Porin za 5!“
Ove će godine biti dodijeljen u 52 kategorije –uz posebnu kategoriju Hit godine.
Direktor Porina Siniša Bizović kaže: „U Institutu hrvatske glazbe i uredu Porina vjerujemo da je rekordan broj prijava priznanje za sve što proteklih godina radimo na projektu Porin. To je bilo i ostalo najpoželjnije priznanje glazbenika glazbenicima – danas, s obzirom na sve veću konkurenciju, možda i više nego prije. Ujedno, drago nam je što kroz Porin bilježimo iznimnu živost glazbene scene – u skoro svim žanrovima.“
Popis Porinovih glasača i za ovu je sezonu revidiran. Očekujemo da će ove godine glasati i više od 70% glasača, koliko je to napravilo prošle godine. Među njima ima profesionalnih glazbenika, skladatelja, glazbenih urednika i producenata, aranžera i ton-majstora, muzikologa, dizajnera, režisera, organizatora koncerata i festivala, programskih urednika u klubovima ali i mnogih radijskih, TV i web djelatnika, glazbenih novinara i kritičara.
Prvi krug on-line glasanja traje do 18. ožujka. Glasači kroz to vrijeme mogu (i trebaju!) preslušati sve predložene skladbe i među njima odabrati po 3 nominirana u svakoj kategoriji. Za koga se odlučila većina doznat ćemo u Cinestar Areni IMAX, 21. ožujka na svečanom proglašenju nominacija.
Imena konačnih pobjednika 19. Porina doznat ćemo 5. svibnja na svečanoj dodjeli nagrade kojoj su domaćini gradovi Rijeka i Opatija.
Dodjela nagrada u kategorijama klasike i jazza, Porin Classic, održat će se 14. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog.
S

Pretraži

Back to Top