Počinje 14.HGF – Zabok

Događanja, Glazba Komentari isključeni za Počinje 14.HGF – Zabok 23

U subotu 29. svibnja, počinje četrnaesti po redu HGF – Zabok, najdugovječniji i najveći hrvatski demo rock festival.


U subotu 29. svibnja, počinje četrnaesti po redu HGF – Zabok, najdugovječniji i najveći hrvatski demo rock festival. Na otvaranju će nastupiti drugo i trećeplasirani bendovi s prošlogodišnjeg festivala, gromoglasni veterani s prvog HGF-a iz 1996. godine te gosti iz Novog Sada. To su redom Luft, Prophaganda, Mlinski kamen i dreDDup.
Oni će službeno otvoriti novi festival u kojem će nakon njih u tri prva petka lipnja nastupiti ukupno 21 finalist: AGHARTI (Zagreb), AGLA (Velika Gorica), BOŽJE OVČICE (Čehovec/Koprivnica), DŽENERATION 81 (Zagreb), GELER FELER TRILER MELER (Zagreb), HELLBOUND (Bedekovčina), HITchCOCK (Zagreb), LARVA (Čakovec), THEE MAD AND HAIRY WOMBATS (Zagreb), neZnam (Duga Resa), NEW LEVEL (Zagreb), The noREGRETS (Rovinj), PANKERFAUST (Zagreb), PET DO DVANAEST (Zagreb), PETAR PUNK (Bjelovar), SEGMENTA (Zaprešić), IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko), T.H.E. (Vrbovec), TEHNIČKA GREŠKA (Zadar), TRN (Zagreb) i VLASTA POPIĆ (Varaždin).
Na završnom grande finalu nastupit će pobjednici ovogodišnjeg festivala, prošlogodišnji pobjednici Dosh Lee, pretprošlogodišnji pobjednici Valungari te će ga zatvoriti riječki Let 3. Sva se ovogodišnja HGF događanja održavaju u novootvorenom klubu Regenerator.
Idejni pokretači festivala HGF su: Goran Korać, Goran Vrgoč i Krešimir Končevski.
Ulaz na sve HGF večeri je besplatan.
Nova CD kompilacija – HGF Retro 1996 – 2009
Zagrebački Sax! drugu je godinu zaredom uspješno pozorničio polufinalnim večerima najdugovječnijeg hrvatskog festivala demo bendova, HGF-a Zabok. Pritom je odabran 21 sastav koji će snage nastaviti odmjeravati u novom zabočkom klubu Regenerator. Omladinski klub za kojeg je mali grad velikog rokerskog srca dao više od milijun kuna biti će rezidencijom stalno rastućeg festivala koji se od svojih skromnih početaka, kada su ga selili, uskraćivali mu sredstva za život i podcjenjivali ga, prometnuo u prepoznatljivi projekt, itekako vrijedan ulaganja.
Dosadašnji pobjednici:

1. HGF 1996. ~ STAMPEDO (Zg)
2. HGF 1997. ~ PUN KUFER (Zg)
3. HGF 1999. ~ ĐUBRIVO (St)
4. HGF 2000. ~ MEGABITCH (Pu)
5. HGF 2001. ~ POPPINS (Ri)
6. HGF 2002. ~ ELEKTRIK BUTTSHAPERZ (Vž)
7. HGF 2003. ~ THA B INSIDE (Ri)
8. HGF 2004. ~ TRANZISTORI (Zg)
9. HGF 2005. ~ ADASTRA (Zg)
10. HGF 2006. ~ MINIMUM SYSTEM REQUIREMENT (Zg)
11. HGF 2007. ~ HEROINA (Zg) i SAKE (Pu)
12. HGF 2008. ~ VALUNGARI (Zg)
13. HGF 2009. ~ DOSH LEE (Zg)
Kvalitetu festivala naprekidno potvrđuju izvođači koji su se tijekom godina uspješno odrazili s njegove pozornice: jedni koji su pritom na ramenima nosili teret Kamena temeljca – nagrade festivala, i oni drugi koji su na HGF-u ostali bez prve nagrade, ali su prolazeći sito i rešeto festivalske selekcije namaknuli iskustvo i podršku koja ih je pratila u daljnjem radu.
Ususret ovogodišnjem, 14. uprizorenju HGF-a izlazi CD kompilacija HGF Retro 1996-2009 sa 14 pjesama upravo onih izvođača koji su tijekom godina nastupili u konkurenciji, nisu pobijedili, a danas još uvijek aktivno djeluju i izdaju albume. (Većina njih, zanimljivo, 5 od 14, nastupila je baš na prvom HGF-u 1996. godine)!
Energična kompilacija koja se vrpolji, rita i bori da izađe iz svoje plastične kutije i uleti u najbliži uređaj za reprodukciju zvuka koji podržava CD format sadrži Vatru, Grettu, Dogmu, Ramirez, Mel Camino, Mlinski kamen, Zbunjene, Quasarr, God.Name, Erotic Biljan & His Heretics, Cotu G4, Gužvu u 16ercu, Overflow i Loše dečke.
Poslušajte i prisjetite se zašto vjerujete ukusu HGF-a.
www.hgf-zabok.com

Pretraži

Back to Top