Pogledajte predstavu „Čast“ u Zorin domu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Pogledajte predstavu „Čast“ u Zorin domu 17

U srijedu 16. ožujka s početkom u 20 sati, u Zorin domu održati će se predstava Čast.Riječ je o komornoj predstavi, klasičnoj priči o mužu koji ostavlja svoju suprugu zbog mlađe žene. Tekst je još 1995. napisala nagrađivana australska književnica Joanna Murray Smith te je od tada doživio brojne prilagodbe i izvedbe diljem svijeta.


Redatelj predstave je Ivica Šimić, a likove Honora, Georgea, Sophie, Claudie igraju Mirela Brekalo-Popović, Zoran Gogić, Lana Gojak i Helena Minić. INK PULA.

Gospođa Murray-Smith dramaturške je funkcije u ovome svome tekstu raspodijelila tako da je svakoj od triju žena dodijelila po jednu od one tri arhetipske ženske zadaće koje pokreću ovaj naš svijet: zadaću supruge (i majke), zadaću kćeri i zadaću ljubavnice. Poput mitskih Parki, njezino će kuražno žensko trojstvo niz svih osamnaest dramskih prizora moderirati sudbinu onoga jedinstvenog muškarca-objekta (doduše, privlačnog i mladolikog), koji će – baš kao što se događa i u našim običnim životima, sve svoje dramsko vrijeme sustavno tratiti i protratiti u iluziji vlastita mu herojstva.
Taj će muškarac, naime, niz ovu žensku dramu prošetati iskreno uvjeren kako je dostatno važan i snažan da se suvereno može nositi sa sve tri velike, arhetipske muške uloge, te istovremeno biti i suprug, i otac, i ljubavnik, ali uza sav taj titanski angažman još i opstati kao uspješan i slavan novinar-kolumnist o kojemu mlade žene pišu paskvile. (Jelena Lužina).
George i Honor su u braku. George je slavni novinar, a Honor je bila zapažena pjesnikinja u mladosti, ali je karijeru žrtvovala za uspjeh svojega muža. Sophie, njihova kći, studentica je na sveučilištu. Claudia, mlada novinarka i spisateljica, dovršava knjigu intervjua koji uključuju i razgovor s Georgeom. Claudia osvoji Georgea svojom mladosti i atraktivnim izgledom i on odluči ostaviti Honor.
Drama je zanimljiv pogled na priču o “mužu koji ostavlja svoju suprugu zbog mlađe žene”. U ovom slučaju primorani smo simpatizirati sa svim karakterima. Honor nije dosadna, staromodna žena, nego fascinantna osoba i pjesnikinja, George je uhvaćen u paradoksalnoj situaciji u kojoj s jedne strane želi mladost, seksualnost i snagu, a s druge, treba mu partnerstvo njegove dugogodišnje prijateljice Honor. Claudia je inteligentna mlada žena koja svojom seksualnom snagom osvaja Georgea. Drama predstavlja savršeno oblikovan trokut. Sva lica žele ono što drugo lice ima.
Cijena ulaznice 50,00 HRK
Popust za učenike, umirovljenike…..
Gradsko kazalište "Zorin Dom" Karlovac – www.zorin-dom.hr

Pretraži

Back to Top