Pogledajte predstavu „Stilske vježbe“

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Pogledajte predstavu „Stilske vježbe“ 8

U srijedu 17. travnja u 20h u Domu OSRH Zrinski bit će uprizoren kazališni događaj godine – svečana izvedba legendarne kazališne predstave “Stilske vježbe” u povodu njezine 45. godišnjice izvođenja.


Osim brojnih filmskih noviteta i premijera koje smo dosad imali prilike gledati na velikom platnu kina Apolo, u srijedu 17. travnja u 20 sati na pozornici Doma OSRH Zrinski bit će uprizoren ekskluzivni kazališni događaj godine – svečana izvedba legendarne kazališne predstave "Stilske vježbe" u povodu njezine 45. godišnjice izvođenja s istom glumačkom postavom.

Premijera predstave se održala 19. siječnja 1968. u zagrebačkom Teatru ITD te se od tada izvodi bez prekida. Stilske vježbe su zbog njezine dugovječnosti s istom ekipom uvrštene u tiskano izdanje Guinnessove knjige rekorda.
Predstavu, u kojoj jedna naizgled banalna zgoda iz tramvaja "jedanaestice" prepričana na više načina postaje vrhunska komedija, režirao je Tomislav Radić prema djelu francuskog književnika Raymonda Queneaua "Excercices de style". Uz Radića, prijevod i adaptaciju predstave potpisuje akademik Tonko Maroević. Na premijeri te u idućih šezdesetak predstava Kvrgićeva partnerica je bila Mia Oremović, a u siječnju 1970. njezinu je ulogu preuzela Lela Margitić. U siječnju 2009. godine u sklopu radne proslave 41. obljetnice Stilskih vježbi Leli Margitić i Peri Kvrgiću uručena je plaketa Guinnessove knjige rekorda.
Predstava "Stilske vježbe" konstanta su u hrvatskom glumištu koja pokazuje da je kazalište uvijek zanimljivo, uzbudljivo i potrebno, a ona je i svjedok jednog od najboljih razdoblja hrvatskog kazališta i njegove kazališne tradicije – rekao je Marko Torjanac, umjetnički ravnatelj Kazališta Planet Art u okviru kojeg se predstava sada izvodi.
Ulaznice se po povoljnijoj, pretprodajnoj cijeni mogu nabaviti u Foto Color Korani.

Pretraži

Back to Top