Popularni pisac krimića ALAN BRADLEY gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna

Događanja Komentari isključeni za Popularni pisac krimića ALAN BRADLEY gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna 17

Alan Bradley, autor kojeg je hrvatska publika imala priliku prvi put upoznati nakon što je objavljen njegov prvijenac SLAST NA DNU PITE a potom i roman KOROV, VJEŠALA I KRVNIKOVA KUKULJICA gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna.

Zaljubljenici u krimiće iz prve će ruke imati priliku saznati što je Bradleya nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke FLAVIE DE LUCE, glavne junakinje njegovih romana za kojima je poludio cijeli svijet.

Tvrdoglava, inteligentna i neodoljivo duhovita Flavia de Luce djeluje starije od svojih 11 godina, no čitatelji koji su je upoznali u prethodne dvije Bradleyeve knjige znaju da ona ima i ranjivu stranu – a to se najbolje vidi u njezinom odnosu s distanciranim ocem i sestrama koje je neprestano i okrutno zadirkuju. Dok Flavija rješava svoj najnoviji slučaj, njezina je obitelj na rubu bankrota. Njezin otac prodaje na aukciji svoje dragocjene ljubljene poštanske marke i obiteljsko srebro. Usred obiteljske krize nezaustavljiva mlada detektivka istražuje slučaj premlaćivanja ciganske vračare i ubojstvo lokalnog kradljivca povezano sa skupinom pripadnika vjerskog kulta, lokalnom antikvarnicom i nestankom djeteta. Zvuči zamršeno? I jest, no Bradleyevo pripovjedačko umijeće sve povezuje u tečnu i uvjerljivu priču – uzbudljivu, napetu i začuđujuće nevinu unatoč mračnim zbivanjima u njezinu središtu. Izvanredno…

U ovoj neodoljivoj kombinaciji maštovite otkvačenosti i napetog krimića Flavia se spretno kreće u svijetu odraslih izbjegavajući djetinje zamke koje joj postavljaju njezine sestre.

Publishers Weekly

Pretraži

Back to Top