Posjetite Floraart 2011.

Događanja, Vrt Komentari isključeni za Posjetite Floraart 2011. 23

Na zagrebačkom jezeru Bundeku od 01. do 06. lipnja organizira se tradicionalna Međunarodna vrtna izložba Floraart i to 46. put.


Davne 1992.g. tadašnji Sajam cvijeća seli se sa gornjeg Grada na prostore Boćarskog Doma Zrinjevac u Prisavlje.Organizacija izložbe povjerena je tadašnjem Poduzeću Zrinjevac i mijenja ime u MEĐUNARODNA VRTNA IZLOŽBA FLORAART. Ove godine slavi se dvadeset godina od tog događaja.
Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, a redovno privlači više stotina tisuća posjetitelja. Organizacija FLORAART-a što se kontinuirano odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba povjerena je i ove godine Zagrebačkom Holdingu, d.o.o. Podružnici Zrinjevac.
Duga tradicija velike vrtne izložbe posjetiteljima Zagreba otkriva i dio bogate cvjetne baštine grada, koja se posebno u ovo proljetno vrijeme osjeća na svakom koraku. Posjetitelji će tijekom šest dana trajanja Floraarta uživati u ukrasnom bilju i rezanom cvijeću, razgledati opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, razni cvjećarski pribor i alate, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i niz srodnih eksponata.

Osim izložbenog dijela organizirat će se niz natjecanja i stručnih predavanja, a sve će pratiti i bogat zabavni program uz sudjelovanje glazbenih zvijezda te izvođenje malih kazališnih priredbi. A najmlađi će, kao i uvijek, svoju zabavu potražiti na moderno uređenim dječjim igralištima.

Pretraži

Back to Top