Posjetite Floraart

Događanja, Vrt Komentari isključeni za Posjetite Floraart 18

Na zagrebačkom jezeru Bundeku od 26. do 31. svibnja organizira se tradicionalna Međunarodna vrtna izložba Floraart i to 45. put.

Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, a redovno privlači više stotina tisuća posjetitelja.
Duga tradicija velike vrtne izložbe posjetiteljima Zagreba otkriva i dio bogate cvjetne baštine grada, koja se posebno u ovo proljetno vrijeme osjeća na svakom koraku.

I ovogodišnje izdanje održat će se na više od trideset hektara otvorenog prostora te dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora na kojima će se predstaviti više od 150 izlagača iz Hrvatske i svijeta.

Posjetitelji će tijekom šest dana trajanja Floraarta uživati u ukrasnom bilju i rezanom cvijeću, razgledati opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, razni cvjećarski pribor i alate, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i niz srodnih eksponata.

Osim izložbenog dijela organizirat će se niz natjecanja i stručnih predavanja, a sve će pratiti i bogat zabavni program uz sudjelovanje glazbenih zvijezda te izvođenje malih kazališnih priredbi. A najmlađi će, kao i uvijek, svoju zabavu potražiti na moderno uređenim dječjim igralištima.

Pretraži

Back to Top