Posjetite Tjedan dizajna Zagreb

Dom Komentari isključeni za Posjetite Tjedan dizajna Zagreb 15

Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu. Tijekom osam dana okuplja najbolje dizajnere, kreativce, gospodarstvenike, organizacije koje se bave kreativnim industrijama, kao i sve one koji su zainteresirani za dizajn. Tjedan dizajna je otvoren do 16. svibnja u Kući za ljude i umjetnost Lauba.

Raznoliki programi i sadržaji Tjedna dizajna pokazat će kako dizajn oblikuje materijalnu kulturu, svakodnevni život i naš svijet kao potrošača, a istovremeno kako utječe na naše živote kroz razvijanje vizualne kulture i osnovnih estetskih osjetila i sudova.
Glavni program Tjedna dizajna 2015. baziran je na više podprograma: auto®, Produkteka, Konferencija kulturnih i kreativnih industrija (KIKI), Dani društvenih inovacija (DIDI), Connector – prva konferencija o 3D i VFX-u te #tdzg EDUkativnog programa. Uz glavni program održat će se i prateća događanja poput Behance Portfolio Reviews #7, “Aks Me Anything” stručnih konzultacija, projekcija filmova, modnih revija, meetupa, zabavnog programa i sl.
U sklopu ovog događanja održat će se i Izložba hrvatskog namještaja, u organizaciji Hrvatske gospodarske komora – Grupacije proizvođača namještaja te Odjela za dizajn Sektora za industriju HGK sa Zajednicom za industrijski dizajn u suradnji s tvrtkom Scuderia Zagreb. Izložba hrvatskog namještaja smještena je na 1000 četvornih metara galerijskog prostora Laube. Cilj je predstavljanje renomiranih hrvatskih proizvođača i dizajnera namještaja. Izložene su najnovije linije ili pojedinačni komadi namještaja, nastali kao produkt uspješne suradnje proizvođača, dizajnera i razvojnih timova.
DIN Novoselec, Spin Valis, DI Čazma, Era grupa i Cunae predstavljaju ekološki namještaj od cjelovita drva za dnevne boravke, blagovaonice te spavaće i dječje sobe. Izlagat će i Artisan, i to kao gost proizvođač iz BiH. Sven namještaj i Inkea predstavljaju moderne i funkcionalne linije namještaja za kuhinje, dnevne boravke i spavaće sobe.
Aquaestil, pak predstavlja najnoviji kupaonski namještaj od kompozitnog materijala, Bernarda udobne i ergonomske krevete, Drvo trgovina razigrane modularne elemente, Prostoria ojastučeni i popratni namještaj za dnevne boravke prepoznatljiva dizajna i multifunkcionalnosti, a Intera namještaj višestruko nagrađivanih dizajnera.
U sklopu izložbe održavaju se i promocije novih proizvoda s potpisom autora i studija Brigada, Data by Despot, Rustica Moderna, Stipe Marasović, Filip Gordon Frank. Zajednica za industrijski dizajn i ove godine predstavlja izvrsne samoinicirane prototipove te serijske proizvode koje potpisuju: Ivana Cvetković Lakoš, Jurica Huljev, Tea Janković, Ksenija Jurinec, Željka Kavran, Ada Kezić, Jakov Šrajer, Zrinka Nedeljković, Robert Štimec, Zoran Šunjić, Ines Vlahović i Ana Župić.

Pretraži

Back to Top