Poticaji za korištenje OIE u Karlovačkoj županiji

Gradnja Komentari isključeni za Poticaji za korištenje OIE u Karlovačkoj županiji 15

U sklopu projekta „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Karlovačkoj županiji“, Karlovačka županija je objavila javni natječaj za podnošenje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstva na području cijele Županije.

Prijaviti se mogu sve odrasle fizičke osobe s prebivalištem na području Karlovačke županije, a na natječaju će se sufinancirati nabava i ugradnja
45 solarnih kolektorskih sustava
5 sustava geotermalnih (toplinskih) pumpi
5 vjetrogeneratorskih sustava
5 fotonaponskih sustava
u iznosu od 40% ukupne investicije do maksimalnog iznosa od 12 tisuća kuna po kućanstvu.
Preduvjeti za odobravanje poticaja biti će tehničko-ekonomska nužnost i opravdanost ugradnje sustava za korištenje OIE, zatečeno stanje objekta (fasada, stupanj izolacije, stolarija…) i zatečeno stanje GKV (grijanje-klima-ventilacija) sustava.
Iznos investicije i veličina sustava nisu presudni faktor prilikom odabira kandidata koji će dobiti poticaje, no zato ugradnju sustava moraju pratiti stručne službe ili ovlašteni stručnjaci Karlovačke županije. Isto tako sredstva se dodjeljuju na temelju ispostavljenog računa i ovjerenog zapisnika isporučitelja da je sustav ugrađen prema shemi izvođača u definiranom roku.
Sve što vas zanima pogledajte na stranicama: http://www.regea.hr/natjecaj-KZ2010 , te pažljivo popunite obrazac za prijavu i izjavu prijavitelja.
Rok prijave na natječaj jest 15. svibnja 2010. godine, ako se prijavite dobit ćete obavijest o rezultatima natječaja u roku od mjesec dana. Nakon toga potrebno je do 15. listopada 2010. zatražiti povrat uloženih sredstava
Više informacija potražite i na stranicama: http://www.kazup.hr/natjecaji/energetska-ucinkovitost
Izvor: www.promogradnja.hr

Pretraži

Back to Top