Potpisivanje albuma URBAN & HAUSER!

Glazba Komentari isključeni za Potpisivanje albuma URBAN & HAUSER! 15

Zagreb, Aquarius Music Shop (Varšavska 13), 19.07. (utorak) s početkom u 19 sati


Pozivamo Vas 19. srpnja u Aquarius Music Shop u Zagrebu na potpisivanje albuma Urban & Hauser, koji je početkom mjeseca objavljen u izdanju Aquarius Recordsa. Druženje s Damirom Urbanom i Stjepanom Hauserom počinje u 19 sati, na vrijeme zauzmite svoje mjesto u Shopu i ne zaboravite ponijeti svoj primjerak albuma, ukoliko ste ga već nabavili.
Album Urban & Hauser kroz devet pjesama slušatelje vodi na putovanje kojemu su začeci u slučajnom susretu dvojice glazbenika prije više od godinu i pol na koncertu na kojemu su zajedno izveli pjesmu "Everybody Hurts" R.E.M.-a, dok je skladbu "Alone" Giovannija Sollime izveo sam Hauser. Obje skladbe uvrštene su na album, kao i neki od najvećih Urbanovih hitova koje je odabrao i aranžirao Stjepan Hauser – najavni singl "Black Tattoo", zatim pjesme "Moja voda", "Mala truba", "Astronaut"…Ova je glazbena priča, ispričana kroz violončelo i glas, mnogo intimnija i tvrđa nego što su mnogi navikli od Urbana i predstavlja zapis jednog lijepog druženja izvrsnih glazbenika.
Glazbeni recenzenti o albumu Urban & Hauser napisali su:
"Urbanov leksik i ugođajnost njegove glazbe dušu su dali za premještanje na drugi glazbeni teritorij, a novo ruho još je više istaklo sugestivan glas, novi ‘stas’ pjesama i odličan Hauserov svirački učinak koji i na aranžmanskoj razini i po muziciranju više nego odgovara Urbanovu glasu…riječ je o suradnji koja ne boluje od standarnih boljki srastanja rocka i klasike nego na način suvremene glazbe dodaje dimenziju više poznatim Urbanovim pjesmama. (Hrvoje Horvat/Vjesnik)
"Album otvara pjesma ‘Alone’ Giovannia Sollime u sjajnoj izvedbi Stjepana Hausera koji svojom interpretacijom Bachove ‘Sarabande’ iz cello suite br. 2 u D molu, i zatvara album. Dovoljno da shvatite koliko je Hauser dobar violončelist te da mu se trenutačna slava ne događa slučajno. Ne znate li, kojim slučajem, tko je pak taj Urban, već nakon izvedbe njegove pjesme ‘Black Tattoo’ postat će vam jasno da je u pitanju pjevač izuzetne interpretacijske snage i emotivnog glasovnog izražavanja. I kad spojite jednog takvog vrhunskog umjetnika na čelu i jednog fenomenalnog pjevača, dobijete ovaj album koji će vas definitivno odvesti daleko od mjesta i vremena u kojem se nalazite." (Dubravko Jagatić/www.tportal.hr)
"’Kornjača’ je s violončelom u pozadini dobila apokaliptičnu vizuru, ‘Mala truba’ ostala je poletna s dodanom dozom dramatike, a ‘Astronaut’ je aterirao na nešto depresivniju planetu od one u originalnoj verziji. Tu se nekako provukla i R.E.M.-ova ‘Everybody Hurts’ u kojoj su Stipe, Mills, Buck i Berry točno pogodili atmosferu koja paše Urbanovoj vokalnoj teatralnosti. K’o da su znali." (Marko Špoljarević/www.ravnododna.com)
"U vodu su prvo skočili spontanim live nastupom, a problema s egom nisu imali obzirom da je Urban mladom čelistu dozvolio odabir stvari, napomenuvši da on "ne zna ništa o aranžmanima" za dotični instrument. Pohvalno. Pohvalna je i činjenica da su se mainstream publici u uši spretno uvalila i dva klasična djela. Prvim, "Alone", fantastičnim komadom vionočelističkog genijalnog suvremenika Giovannija Sollime, album je otvoren, a čitava priča završava Bachovom sarabandom. U obje besprijekorno još jednom vidljiv nepobitan talent i rad vrckavog Hausera." (Iva Končurat/www.vip.hr)
U tijeku je nagradna igra na našem portalu u kojoj možete osvojiti ovaj izuzetan album.

Pretraži

Back to Top