Potpuno novi Nissan Note

Auto moto Komentari isključeni za Potpuno novi Nissan Note 12

Vozite pametnije i sigurnije uz vrhunsku opremu novog Nissana Note koja obuhvaća i Nissanovu tehnologiju Sigurnosni štit.

Predvidite neočekivano
Prvi put u segmentu malih automobila, prisutan samo na novom Nissanu Note, Nissanov sigurnosni štit (Safety Shield) inovativna je tehnologija koja vas na potencijalne opasnosti upozorava kao nikad prije. Povezuje tri različita, iznimno napredna sigurnosna sustava koji iskorištavaju informacije dobivene od stražnje širokokutne kamere.
Upozorenje mrtvog kuta
Ono što vi ne možete vidjeti, sustav upozorenja mrtvog kuta može. Vozite li brzinom većom od 30 km/h, a s bilo koje se strane Notea u mrtvom kutu nađe neko vozilo, diskretno svjetlo osvijetlit će vanjski retrovizor kako bi vas upozorilo na njega. Ako ste uključili žmigavac, a vozilo je opasno blizu, simbol će jarko zasvijetliti, a u kabini će se oglasiti zvučni signal.
Upozorenje na napuštanje traka
Na brzinama iznad 70 km/h sustav upozorenja na napuštanje traka upozorit će vas počnete li izlaziti iz traka. Sustav raspoznaje najslabije oznake na cesti pa ako ne uključite žmigavac brzo će vas upozoriti da ispravite upravljač. Zeleni simbol na instrumentnoj ploči boju će od zelene promijeniti u žutu i oglasit će se zvučni signal. Vrlo domišljato, sustav na seoskim cestama mijenja osjetljivost kako bi se prilagodio drukčijem načinu vožnje.
Otkrivanje pokretnih objekata
Funkcija otkrivanja pokretnih objekata omogućuje vam da saznate približava li se nešto vašem Noteu. Dok uobičajena parkirna pomagala upozoravaju na objekte u blizini, ovaj vas sustav zvučno i vizualno upozorava na sve što se straga približava automobilu, primjerice malo dijete.
STOP/START sustav za sve
Dio serijske opreme na svim modelima, sustav automatskog zaustavljanja/pokretanja motora smanjuje onečišćenje i potrošnju goriva u gradu. Motor se automatski zaustavlja kad Note miruje (primjerice u gradskoj gužvi) kako bi sačuvao energiju i smanjio štetne emisije, a zatim se glatko ponovno pokreće čim otpustite spojku ili otpustite papučicu kočnice.
I -Key, gumb za pokretanje motora i komande na upravljaču
Nadzor nad novim Nissanom Note vrlo je jednostavan zahvaljujući komandama na upravljaču i domišljatom i-Keyu, kojim na pritisak gumba otvarate vrata, pokrećete motor i polazite.
Nissan connect
Nissan Connect zajamčeno će vam svakidašnje gradske vožnje pretvoriti u uglađeno i zabavno iskustvo. Riječ je o posve povezanim rješenjima za navigaciju, komunikaciju i audiozabavu vašeg Nissana Note, među kojima su vam preko 5,8-inčnog dodirnog ekrana dostupni Googleova™ tehnologija Send-To-Car, najnovija satelitska navigacija, informacije o cijenama goriva, vremenska prognoza i slične informacije te Bluetooth® i USB povezivost.
Panoramski monitor
Nissanov napredni panoramski monitor (Around View Monitor, AVM) izravno na 5,8-inčnom ekranu nudi pogled iz ptičje perspektive na automobil i njegovu okolinu. Vožnju unatrag i parkiranje čini iznimno jednostavnima i bez stresa. Četiri kamere diskretno postavljene oko Notea tijekom parkiranja nude izbor različitih pogleda: odozgo, sa strane i straga. Panoramski monitor nudi sve da parkiranje postane pravi užitak.
Prosvjetljujuća ekološka obilježja
Pritisnete li eko gumb, Noteov kristalno jasan zaslon prikazat će dva nova ekološka instrumenta: brojčanik eko-papučice koji ocjenjuje djelovanje leptira gasa i pokazivač eko-vožnje za procjenu učinkovitosti. A kako su oba instrumenta prikazana u bojama i visokoj razlučivosti, provjera vaših ekoloških rezultata tijekom vožnje i poslije nje bit će vrlo prosvjetljujuće iskustvo.
Inovativni motor DIG-S
Nudeći ekološka obilježja bez visoke cijene dizelskog motora, Noteov prednabijeni 1,2-litreni motor od 98 KS s ručnim mjenjačem obuhvaća brojne inovativne tehnologije koje smanjuju gubitke toplinom, radom crpki i trenjem, smanjujući potrošnju i emisiju CO2 (99 g/km) optimiranim nadzorom energije.
NISSAN NOTE Već od 89.900 kn
ZAK d.o.o., Zagrebačka 15c, Karlovac, Tel: 047 649 402, www.zak.hr

Pretraži

Back to Top