Potpuno novi Volvo V40 premijerno predstavljen novinarima

Auto moto Komentari isključeni za Potpuno novi Volvo V40 premijerno predstavljen novinarima 23

Jučer 29. ožujka 2012, na terasi hotela Regent Esplanade u Zagrebu novinarima je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije predstavljen dugo iščekivani Volvo model – potpuno novi V40.


Okupljenim poznavateljima automobila obratio se Loic Claude, regionalni direktor Volva za jugoistočnu Europu, te Davor Ričković, voditelj proizvoda Volva za jugoistočnu Europu. Pred okupljenim novinarima otkriven je dinamični i kompaktni model sa svim karakteristikama velikog Volva te revolucionarnim sustavima sigurnosti od kojih se ističe i prvi zračni jastuk za pješake.
Ovaj četvrtak u povijesti događanja u auto industriji mogao bi ostati zapamćem po hrvatskoj premijeri jedinstvenog novog Volvo modela – potpuno novog Volva V40. Na terasi hotela Regent Esplanade okupljenim je novinarima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije predstavljen dinamični kompaktni model izvrsnih sportskih značajki, sjajnog dizajna te revolucionarnih sustava sigurnosti.
Novinarima se najprije obratio Loic Claude, regionalni direktor Volva za jugoistočnu Europu, koji je u najkraćim crtama pojasnio dizajnersku i proizvodnu filozofiju koja je u temelju novog modela. Dizajneri su se, kako je istaknuo Loic, u svakom segmentu produkcije vodili željama kupaca prilikom kreiranja modela tako da je model nastao pod geslom »ovaj automobil je sve ono što ste vi«. Prateći trendove dizajneri su Volvo V40 zatim dodatno učinili štedljivijim i prihvatljivijim za okoliš. Okupljenim novinarima oteo se uzdah u trenutku kada je gospodin Loic otkrio V40 koji je zablistao u svojoj pojavi u verziji karoserije obojanoj u inovativnu mistično plavu boju.
Na gospodina Loica nadovezao se Davor Ričković, voditelj poizvoda Volva za jugoistočnu Europu, koji je predstavio V40 u svim svojim dizajnerskim, tehnološkim i sigurnosnim segmentima. Volvo V40 je, kako je istaknuo Ričković, kompaktni Volvo model s 5 sjedala i 5 vrata, živahnih, dinamičnih karakteristika i niskog, spuštenog garda. Iako kompaktan daje utisak velikog Volvo modela.
Njegove prekrasne sportske linije karoserije daju hommage klasičnom skandinavskom dizajnu referirajući se čak i na hokej između ostalog, a panoramski krov sa sjenilom dodatno ga čini ugodnim za oko. Inovativna instrumentna ploča s digitalnim ekranom omogućava izbor između elegantne, sportske ili ekološke teme vožnje, a cijeli niz motora kreće se u rasponu od D2 motora od 115KS, 150KS i 177KS, preko T3 motora sa 150 KS te T4 motora sa 180KS. Potpuno novi V40 opremljen je revolucionarnim zračnim jastukom za pješake, unaprijeđenim City Safety sustavom koji sada funkcionira i pri brzinama do 50 km/h te izvrsnim sustavom pomoći pri parkiranju i Collision Warning sustavom koji štiti od sudara pri većim brzinama.
Početna cijena benzinskog Volva V40 iznosit će oko 23.790 eura, a početna cijena dizelskog modela 24.990 eura. Na kraju predstavljanja gospodin Ričković pozvao je novinare da izbliza upoznaju potpuno novi Volvo V40.
S velikom znatiželjom novinari su se okupili oko modela škljocajući fotoaparatima i sa zanimanjem su zapitkivali gospodu iz Volva o pojedinostima dizajna i tehnologija. Prvi prodajni primjerci potpuno novog Volva V40 očekuju se u Volvo salonima već od ljeta ove godine.
Više informacija:
Moto-Ris d.o.o. Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb, Tel: 01 / 3821-570, Fax: 01/ 3643-841
Poslovna zona Ciburi, 52000 Pazin, Tel.: 052 688-259, Fax: 052 688-265
Optujska 86, 42000 Varaždin, Tel: 042 660 676, Fax: 042 660 678


Pretraži

Back to Top