Predstava „Balon“ u Zorin domu

Kultura Komentari isključeni za Predstava „Balon“ u Zorin domu 10

Pogledajte predstavu teatra Exit u utorak 26.10.2010. s početkom u 20 sati. Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.


Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti ove predstave propituju iscjeljujuću snagu glumački razigranoga storytellinga. Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije.
Je li ispuhani balon i dalje balon? Ili je ono što balon čini balonom upravo zrak unutar njega?
Čini li posve određeni balon posve određenim balonom dah osobe koja ga je napuhala? Čini mi se da je srž ove predstave upravo taj dah. Dah kao jedno od osnovnih sredstava glumačkoga izraza. Dah kao reprezent Glume i kao reprezent Života. Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti ove predstave propituju moć glumački razigranoga storytellinga.
Je li priča o Šeherezadi samo lijepo uobličeni mit u koji bismo voljeli povjerovati ili pričanje priča zaista može imati iscjeljujući odjek? Može li pričanje groteskno iščašene priče jednoga glumca pomoći depresivnoj ženi? Ili možda, po principu zrcalnih slika, to pričanje može pomoći upravo njemu samome, zarobljenome u prostoru vlastitoga napuhanoga glumačkog ega?
Ovo je i predstava o vlastitim frustracijama koje proizvodimo sami, no uvelike potpomognuti apsurdima društveno-političke stvarnosti koja nas okružuje, stvarnosti u kojoj se lice mafije počesto ne razlikuje od lica pravde. No, iznad svega, ovo je predstava o Glumcu, o njegovom identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.
Režija: MISLAV BREČIĆ
Igraju: KSENIJA MARINKOVIĆ/BRANKA TRLIN
ANA MARAS
KREŠIMIR MIKIĆ
VILIM MATULA

Nagrade
34. DANI SATIRE – Vilim Matula – nagrada Zlatni smijeh za najbolje glumačko ostvarenje
17. FESTIVAL GLUMCA – Balon – nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini
Krešimir Mikić – nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumaca
Ana Maras – nagrada Ivo Fici za najbolju mladu glumicu do 28 godina
20. MARULIĆEVI DANI
Balon- nagrada publike za najbolju predstavu
Vilim Matula – nagrada Marul za najbolju glumačku izvedbu
Krešimir Mikić – nagrada čitatelja Slobodne Dalmacije za najbolje glumačko ostvarenje

Više informacija: Zorin Dom
Domobranska 1,Karlovac
www.zorin-dom.hr
Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme! Telefon: 614-952

Pretraži

Back to Top