Prestanak vožnje s uključenim kratkim svjetlima

Auto moto Komentari isključeni za Prestanak vožnje s uključenim kratkim svjetlima 17

Ljetno računanje vremena u 2014. godini započinje u noći s 29. na 30. ožujka tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računa kao da su tri sata.

Podsjećamo vozače da prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama tijekom ljetnog računanja vremena, na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.
Također, uz dolazak ljepšeg vremena i povoljnih prilika za veće sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama, vozači ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, moraju više voditi računa upravo o ovim kategorijama sudionika u prometu, kao i o tome da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.
Vozače mopeda i motocikala, osim na obavezu poštivanja ostalih prometnih propisa, dodatno podsjećamo na obavezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige.
Ljetno računanje vremena u 2014. godini završava u noći s 25. na 26. listopada tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u tri sata računa kao da su dva sata.

Pretraži

Back to Top