Probiotici – čuvari našeg zdravlja

Zdrav život Komentari isključeni za Probiotici – čuvari našeg zdravlja 61

Probitici ili dobre bakterije su živi mikroorganizmi koji primijenjeni u dovoljnoj količini imaju povoljne učinke na naše zdravlje. Razvoj crijevne mikroflore počinje sa rođenjem, razvija se tijekom cijelog djetinjstva te nastavlja i u odrasloj dobi. Bakterije crijevne mikroflore – crijevne mikrobiote – značajno utječu na raspoloživost i apsorpciju hranjivih tvari, samim time na regulaciju i razvoj imuniteta, štite nas od infekcija te reguliraju ravnotežu energije u organizmu.

Mikroflora može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola, te čak i kod korištenja antibakterijskih sapuna.

Djeci se primjena probiotika može preporučiti u svrhu prevencije respiratornih infekcija, posebice tijekom hladnijeg doba godine, a posebno je dobro poznata uloga probiotika u prevenciji proljeva izazvanog terapijom antibioticima – i u djece i u odraslih.

Istraživanja potvrđuju da probiotici mogu pomoći i kod mnogih drugih zdravstvenih problema:

  • jačaju imunitet
  • sprječavaju infekcije
  • ublažavaju, čak i kompletno liječe alergiju i astmu
  • povećavaju otpornost na stres
  • štite od vaginalnih i mokraćnih infekcija
  • potpomažu mršavljenju
  • ublažavaju probavne i želučane tegobe
  • pomažu kod dojenačkih grčeva
  • uspješno djeluju na dermatitis, ekcem i psorijazu

Osnovni izvori probiotičkih bakterija su fermentirani proizvodi poput kefi ra, misa, tempeha, kiselog kupusa, domaćeg termički neobrađenog sira ili jogurta i dobro ih je uvesti u svakodnevnu prehranu. Zanimljiv je podatak da je unos blagotvornih bakterija danas milijun puta manji nego što je bio u kameno doba. Za terapijski učinak treba nam veća koncentracija bakterija i za to je potrebno uzimati dodatke prehrani.

 

LACTIBIANE Pileje proizvodi
Visoko kvalitetni Lactibiane proizvodi francuske tvrtke Pileje podijeljeni su prema specifi čnim tegobama i sadrže sojeve čije djelovanje najbolje djeluje upavo na tu tegobu. To su LACTIBIANE za tegobe kod iritabilnog kolona, kod kandide, za jačanje flore uz antibiotsku terapiju, uslijed alergijskih reakcija i uz terapije kod respiratornih alergija, za gastritis pozitivan na H.Pylori, kod upalnih stanja, kod intolerancije na hranu, atopijskog dermatitis i autoimunih bolesti te probiotici za djecu koji smanjuju probavne tegobe, smanjuju rizik od infekcije rotavirusom te jačaju prirodne obrambene.

 

VITALITY SYNBIOTIC PREMIUM, u prahu
SYNBIOTIC PREMIUM je dodatak prehrani koji sadrži šest posebnih aktivnih sojeva mikroorganizama koji imaju sposobnost nastanjivanja i razmnožavanja u cijelim crijevima i s time podupiru barijeru crijevne sluznice u njenoj funkciji. Mikroorganizmi u SYNBIOTIC PREMIUM su biološki aktivni, zahvaljujući posebnoj znanstvenoj matrici hranjivih tvari za mikroorganizme, zbog čega su otporni na želučanu i žučnu kiselinu i s time ubrzavaju proces nastanjivanja i razmnožavanja dobrih bakterija u čovjekovim crijevima. Vitality proizvodi su bez glutena, bez GMO-a, bez šećera, biološkog porijekla, bez laktoze, pogodni za vegane i dijabetičare.

 

VITALITY OMNI BIOTIC® PANDA, vrećice
Znanstvene studije su pokazale da visoko dozirani probiotički pripravci koji su bili konzumirani tijekom trudnoće i u 1. godini života djeteta imaju znatan utjecaj na uravnoteženost imunosnog sustava majke i djeteta. Posebne mješavine mikroorganizama u probioticima utječu na organizam na taj način da se podložnost alergijama može smanjiti . Kod OMNI BIOTIC® PANDA vrećica, dokazana je redukcija rizika atopijskog dermatitisa za čak 65% te također vrlo povoljan učinak na alergijsku astmu. OMNI BIOTIC® PANDA nije namjenjen samo djeci nego i odraslim osobama.

 

BIO-KULT kapsule
Bio-Kult je probiotički pripravak nove generacije koji jedini sadrži čak 14 različitih sojeva “dobrih” bakterija, koje se u svakoj kapsuli nalaze u iznimno visokoj koncentraciji. Raznoliki sojevi u Bio-Kultu djeluju u skladnoj sinergiji, što znači da dopiru do mnogih područja u crijevima. Zahvaljujući tome, veće su i mogućnosti održavanja zdravlja probavnog i imunosnog sustava.

 

Vladimira Nazora 4, Karlovac
Tel.: 047 649 921
Radno vrijeme: 8-20, subota: 8-14

Više na: Facebook Pharma&Bio

Pretraži

Back to Top