Promocija knjige 'Priča o Pink Floydu – Kad svinje polete' u Profilu

Glazba Komentari isključeni za Promocija knjige 'Priča o Pink Floydu – Kad svinje polete' u Profilu 22

Menart vas poziva na promociju knjige ‘Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu’, autora Marka Blakea. Profil Megastore, Bogovićeva 7, Srijeda, 8. prosinac, 2010. – 10:45 sati.

Otkrijte više detalja o knjizi, ali i nadolazećem koncertu Rogera Watersa u Zagrebu!

Na promociji će govoriti:
Mirela Priselac – Remi – prevoditeljica knjige
Nikša Bratoš – producent i aranžer, obožavatelj grupe Pink Floyd
Sanja Ajdinovski – Lupa Promotion, organizator koncerta Rogera Watersa – The Wall Live u Zagrebu
Denis Leskovar – urednik izdanja
Branko Komljenović – direktor Menarta
„Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu“ prema mnogima je vrhunac svih priča ispričanih o tom voljenom i zagonetnom rock bendu.
Mark Blake bio je pomoćnik urednika legendarnog magazina Q te je napisao sjajnu knjigu baziranu na intervjuima, kao prvo sa članovima banda, ali onda i sa prijateljima grupe, tehničarima koji su im pomagali na koncertima, glazbenicima koji su svirali u njihovo vrijeme, njihovim cimerima i prijateljima iz fakultetskih dana.

– Uživao sam raditi intervjue sa svim članovima grupe i svaki od njih je potpuno drukčiji. Roger Waters je odličan sugovornik, vrlo je strastven i otvoren…. Poslao sam knjige svim članovima grupe. Jedino sam dobio povratnu informaciju od Davida Gilmoura kad sam ga intervjuirao za jedan magazin. Bio je iznenađujuće pun komplimenata – izjavio je autor.
Prati se razvoj banda od početnih psihodeličnih londonskih dana, preko stadionskih grandioznih koncerata te inovativnih, posebnih i revolucionarnih albuma.
No knjiga je i više od glazbe naime pisac se bavio temama zbog kojih možemo bolje razumjeti glazbu i približiti se samom životu banda i njegovih članova.
Knjiga nas vodi kroz teško razdoblje banda vezano uz psihičku bolest Syda Barretta njegova izolacija od banda te o tragovima koje je njegova bolest i na kraju smrt 2006. ostavila na band.
Mark Blake odradio je sjajan posao u opisivanju članova benda kao ljudi, kao članova Pink Floyda, obračajući posebnu pažnju na elemente kako je koji od njih utjecao na zvuk banda.
Knjiga predstavlja putovanje od školskog dvorišta do velike slave i to na ljudski i realan način sa puno veselja, boli, uspona i padova sjajnih ostvarenja. Knjiga je zanimljiva i lako se čita sa puno zanimljivih detalja o ključnim trenucima i mukama jedne velike karijere, jednog velikog banda!

PRIČA O PINK FLOYDU KAD SVINJE POLETE Autor: MIKE BLAKE • ISBN: 978-953-55625-5-9 • Izdavač. Menart • Godina: 2010. • Broj stranica: 343 + kolor fotografije • Format: 155×234 mm • Uvez: meki • Urednik hrvatskog izdanja: Denis Leskovar • Prijevod:Mirela Priselac i Sanja Đurić

Pretraži

Back to Top