Prvi Zagreb International Blues festival ( 20.5. – 22.05.2010.)

Kultura Komentari isključeni za Prvi Zagreb International Blues festival ( 20.5. – 22.05.2010.) 9

Trodnevni festival započinje u četvrtak 20. svibnja u klubu Sax!, a čast da otvori prvi ZIBF pripast će fenomenalnom Greg Koch triu iz Amerike kojima će potporu dati hrvatski predstavnici s ovogodišnjeg International Blues Challengea iz Memphisa Nebo & The Downstrokes.

Drugi dan festivala dogodit će se u klubu Hard Place u petak 21. svibnja gdje će Greg Koch održati Fender workshop (pod pokroviteljstvom Mega Muzike – zastupnika za Fender u Hrvatskoj) – radionicu na kojoj će sve prisutne podučiti nekim svojim tehnikama i upoznati sa svojim radom i načinom sviranja.
Treći, završni i glavni dan festivala održat će se u subotu 22. svibnja na čak tri bine u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu, te u klubu Močvara. Glavna zvijezda festivala je Candye Kane koja upravo ima tri nominacije u 2010 National Blues Foundation nagradama – BB King Entertainer of the Year, Best Blues Contemporary CD and Best Contemporary Blues Female (najveća nagrada za blues izvođače) koje je postavljaju u sam vrh blues scene u Americi, a po prestižnom blues magazinu „Living blues“ njen najnoviji studijski album „Superhero“ je među Top 10 blues albuma prošle godine.
20.05. klub Sax!
21.05. klub Hard Place
22.05. Dvorište Jedinstva / Trnjanski nasip / klub Močvara

Pretraži

Back to Top