RENAULT SCÉNIC XMOD

Auto moto Komentari isključeni za RENAULT SCÉNIC XMOD 22

Nakon Renault Captura na početku ove godine Renault predstavlja i Scénic XMOD. Novi model s inovativnim nadzorom prianjanja pogonskih kotača Extended Grip, pustolovnom vanjštinom, posve novim motorom Energy TCe 130 i novim vizualnim identitetom marke upotpunjuje paletu modela Renault Scénic.


Scénic XMOD sačuvao je karakteristična obilježja vodećega europskog jednovolumena još od 1996., a svoju različitost naglašava oblikom.
Scénic XMOD bit će jedan od novih modela koji će ožujka ove godine biti predstavljeni na Ženevskoj međunarodnoj automobilskoj izložbi.
IZVANA CROSSOVER
Sportski i otmjen, Scénic XMOD spaja pustolovne linije crossovera s uglađenim svijetom jednovolumena. Veći razmak od tla i posebni aluminijski naplatci lijepo se slažu s izražajnim crossoverskim dodacima: posebnim odbojnicima sprijeda i straga, zaštitnim rubovima pragova i kromiranim krovnim nosačima. Izražajniji prednji kraj krasi novi vizualni identitetom marke, a naglašavaju ga nizovi svjetlećih dioda (LED) dnevnih svjetala.

IZNUTRA TEHNOLOGIJA
U unutrašnjosti Scénica XMOD vozač se nalazi u ugodnom i funkcionalno uređenom okružju s posebnom središnjom konzolom koja udružuje razne komande. Kružni prekidač posve novoga sustava za nadzor prianjanja pogonskih kotača Extended Grip i višefunkcijska ručica za upravljanje multimedijskim sustavom postavljeni su na dohvat ruke. Na armaturnoj ploči s TFT (Thin Film Transistor) ekranom osjetljivim na dodir ističe se multimedijski uređaj Renault R-Link s brojnim mogućnostima povezivanja. Najbolje opremljena inačica Scénica XMOD ima, usto, upravljač s ravnim donjim dijelom, aluminijske obloge papučica i ručice mjenjača te nove ukrasne dodatke. Opremu upotpunjuju presvlake od kože i alkantare obogaćene ukrasnim šavovima.

ISPOD EXTENDED GRIP
Scénic XMOD prvi je Renaultov model s novim sustavom Extended Grip. Riječ je o naprednom sustavu nadzora prianjanja pogonskih kotača koji omogućuje da automobil pouzdano drži cestu i u zahtjevnim uvjetima vožnje (na snijegu, blatu, pijesku itd.). Okretanjem gumba na središnjoj konzoli vozač između triju načina rada.
U načinu "ekspert" sustav Extended Grip upravlja kočnim sustavom, a vozaču prepušta potpun nadzor nad okretnim momentom motora. Način "cesta" (Road / Route) služi uobičajenom nadzoru nad prianjanjem kotača i uvijek se automatski uključi iznad 40 km/h. Način "meka podloga" (Loose Ground / Sol Meuble) optimira rad kočnog sustava i okretni moment motora s obzirom na mogućnost prianjanja.

USTO I CIJELO NASLIJEĐE RENAULTA SCÉNIC
Scénic XMOD sačuvao je sve najvažnije odlike zbog kojih je Scénic postao mjerilo u razredu kompaktnih jednovolumena. Prtljažnik s obujmom do 555 dm3 jedan je od najprostranijih u klasi. Razna mjesta za odlaganje, domišljato raspoređena unutrašnjošću, imaju čak 71 dm3. Scénic XMOD omogućuje jednostavnu, učinkovitu i brzu prilagodbu prostora: sjedala su pomična, sklopiva i mogu se izvaditi pa nude mnogobrojne mogućnosti smještaja putnika. Renault Scénic XMOD proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Douai na sjeveru Francuske.
Svjetska premijera Renaulta Scénic XMOD održat će se 5. ožujka 2013 na međunarodnoj izložbi automobila u Ženevi.
Ubrzo će biti organizirane prve probne vožnje, kada će biti objavljeni i podrobniji tehnički podaci te informacije o početku prodaje.
Vaš ZAK d.o.o., Zagrebačka 15 C, Karlovac, tel: 047 651 409 www.zak.hr

Pretraži

Back to Top