Revolucija u svijetu izolacija!

Gradnja Komentari isključeni za Revolucija u svijetu izolacija! 25

Poduzeće Knauf Insulation na hrvatskom je tržištu predstavilo inovativno tehnološko dostignuće s područja izolacija – novu staklenu mineralnu vunu Knauf Insulation proizvedenu prema novoj tehnologiji patentiranoj pod imenom ECOSE® Technology.

Staklena mineralna vuna Knauf Insulation s ECOSE® Technology poboljšana je veznim materijalom koji više ne sadrži fenol-formaldehid, već se temelji na brzo obnovljivim bio-materijalima za razliku od ostalih standardnih proizvoda koji koriste kemikalije na bazi nafte.
Tehnologija značajno povećava ekološku vrijednost proizvoda, a istovremeno zadržava njihove toplinske, akustične i mehaničke karakteristike te karakteristike otpornosti na požar.
Nova generacija staklene vune već je i više nego uspješno našla svoje mjesto na američkom i engleskom tržištu, a u toku je i njeno predstavljanje u čitavoj kontinentalnoj Europi u kojoj vlada iznimno zanimanje za nove proizvode.
Razlike i prednosti nove staklene mineralne vune u odnosu na dosadašnju
Tradicionalno žutu boju priroda je obojila u smeđu!
Novi vezni materijal zaslužan je za prirodnu nijansu smeđe boje, bez sredstva za bojanja, bjelila ili umjetnih boja.
Ugodnija je za rukovanje
Nova staklena mineralna vuna omogućava superiorno manipuliranje i rukovanje jer je iznenađujuće ugodna na dodir i za razliku od tradicionalne staklene vune ne svrbi niti ne nadražuje kožu. Kod ugradnje se ne praši i neutralnog je mirisa.
Superiorne ekološke karakteristike
Novi proizvodi izrađeni su od materijala koji se nalazi u prirodi i od recikliranih sirovina, ne sadrže fenol ni formaldehid, doprinose poboljšanju mikroklime unutarnjih prostora u odnosu na tradicionalnu mineralnu vunu, smanjuju utjecaj na okoliš manjim utroškom energije i smanjenim štetnim emisijama u proizvodnom procesu te poboljšavaju trajnost i održivost zgrada u koje se ugrađuju.
Zadržana i poboljšana izolacijska svojstva
Izvrsna toplinska, zvučna i protupožarna svojstva tradicionalne mineralne vune zadržana su ili poboljšana s novim proizvodima koje smo dodatno oplemenili ekološkim karakteristikama: toplinska provodljivost već od 0,034 W/mK, visoka sposobnost apsorpcije zvuka, učinkovita zaštita od vatre uz klasu gorivosti A1. Sve to potvrđeno je dobivenim atestima i certifikatima. Uz to novi proizvodi su okolišu prihvatljiviji jer su bez fenola i formaldehida te su ugodniji za rukovanje.
Pakiranje
Nove proizvode na tržištu ćete prepoznati po prozirnom pakiranju koje dodatno naglašava njihovu prirodno smeđu boju.
Primjena u graditeljstvu
Izolacija kosih krovova i stropova
Staklena mineralna vuna je iznimno primjerena za toplinsku i protupožarnu izolaciju kosih krovova između rogova ili potkonstrukcije. Mehanička svojstva materijala omogućuju jednostavnu ugradnju i prilagodbu drvenoj konstrukciji. Proizvodi su pogodni i za izolaciju horizontalnih konstrukcija bez dodatnog tlačnog opterećenja.
Izolacija pregradnih zidova
S novim proizvodima lako i jednostavno zvučno, protupožarno i toplinski izoliramo i pregradne zidove u sistemu s metalnom ili drvenom potkonstrukcijom i Knauf gipskartonskim pločama. Proizvod istovremeno pridonosi poboljšanju mikroklime u prostoru.
Izolacija ventiliranih fasada
Izolaciju vanjskih zidova u sustavima ventiliranih fasada također jednostavno izvodimo novom staklenom mineralnom vunom proizvedenom po ECOSE®Technology.Izolaciju postavljamo između potkonstrukcije ispod fasadne obloge od kamena, stakla ili drugih primjerenih materijala.
Više informacija:www.promogradnja.hr

Pretraži

Back to Top