Ribarska kuća Mirna na Danima piva

Događanja Komentari isključeni za Ribarska kuća Mirna na Danima piva 21

Od četvrtka do subote zabavljaju vas Slavonski tamburaši. Dođite u petak 2.rujna u 21 sat i uvjerite se kako klapa KAMPANEL može podignuti atmosferu, napraviti feštu i pružiti karlovčankama i karlovčanima te svim posjetiteljima Dana piva nezaboravan glazbeni ugođaj.


22 STVARI KOJU TREBA ZNATI O KLAPI KAMPANEL:
1. Volimo i pivati i svirati
2. Pivamo i sviramo jako često – skoro svakodnevno
3. Pivamo i sviramo na raznim mjestima – doma, pod tušem, u koncertnim dvoranama, na pozornicama, po tramvajima, na televiziji i radiju, u restoranu ili kafiću, u crkvi, na moru i na kopnu, na ulici, ispod smokve ili masline, u veleposlanstvu, na terasi, u konobi, u atriju, u kazalištu, u muzeju ili galeriji, u studiju, u vrtlu, u amfiteatru, u paviljonu, na sajmu, na brodu, u hrvatskom domu, ambasadi, u polju, na expo-u, u kužini, na brdu, u banskim dvorima, u nečijem podrumu ili tavanu, na balkonu, na stadionu, kraj potoka, u ultraextramodernim građevinama, u fakultetskim dvoranama, u kolibi. Kad je pisma, svako misto dobije dušu.
4. Pivamo i sviramo različitu glazbu, od ‘a capella’ pisama, dalmatinskih klasika, starijih i novijih šlagera, pop glazbe, tradicionalne glazbe raznih dalmatinskih i hrvatskih krajeva, možemo i tamburaške, i pokoju cigansku, čak i funky, glavno da je šou, al najviše volimo šibensku pismu
5. Pivamo i sviramo u raznim prigodama: na koncertima, na svadbama, na domjencima, smotrama, festivalima, pa onda kad nam je dosadno, kad se dobro naidemo i napijemo, kad nam je lipo, kad nismo od volje pa da se oraspoložimo, kad učinimo neki posa, kad je neki akustični prostor, na probama, na krstitkama i krizmama, na rođendanima i imendanima, na početku novog semestra, u raznoraznim radio i tv emisijama, na seminarima, na promocijama knjiga, na proslavama nekog praznika, za Božić, Uskrs ili Gospu, na feštama u našim malim mistima, turistima i našima; onda pivamo kad neko oće osvojit svoju dragu, rjeđe kad neko oće šarmirati dragoga, pa pivamo kad je neko zbog nečega sritan, a ponekad i kad su ljudi tužni. Pivamo kad je neko nešto naučija (još ako je dobija diplomu), ili ako je neko nešto pametno odlučija. Pivamo kad je neko ozdravija, a još više kad je neko već dugo zdrav; mada pivamo i onima koji su bolesni, pa da ozdrave. A puno pivamo i doktorima. Pivamo i kad naši pobjede. Pivamo kad se neko rodija, preporodija, ili umra (ima i toga). Pivamo ponekad i bez veze, za Majmunovo. Rijetko kad nam dopizdi pivati, a tada samo sviramo. A ponekad nam i to dopizdi, kad pretjeramo; ali se opet brzo zaželimo.
6. Najviše pivamo i sviramo šta je nama gušt
7. Nemamo predrasuda, svaka pisma može biti dobra. Samo je ponekad tekst zajeban.
8. Dobro pivamo i sviramo. To znamo. Znamo i da puno drugih dobro pivaju i sviraju. Svi koji guštaju u svojoj pismi su dobri. Mi puno guštamo. Kad ne guštamo, onda nismo dobri.
9. Osim šta pivamo, volimo i slušati.
10. Osim šta slušamo, volimo i gledati. Još ako su ženske u pitanju…
11. Govorimo da smo Primoštenci, ali skoro pola nas nije.
12. Govorimo da smo Dalmatinci, ali živimo u Zagrebu. Tu najviše pivamo.
13. Fala Bogu, prestali smo govoriti da smo studenti. Ko je završija završija je, ko nije i neće. Osim Prcele, on oće.
14. Volimo raditi, nismo lijeni. Samo nemamo vrimena.
15. Probe nam više nisu neurotične. Nemamo vrimena za to. Nemamo vrimena ni za probe.
16. Više nema anarhije, točno se zna ko šta radi. Ako te zapadne dužnost da ne radiš ništa, onda ima tako da postupiš.
17. Više nema samovolje. Samo nevolje.
18. I dalje ima ekstremizma. To smo mi, ponekad nemamo miru.
19. Više nemamo neiskorištene prilike za promociju. Sad sve koristimo u svrhu vlastite promocije.
20. Možda ćemo dogodine ići na Omiš.
21. Imamo čelične živce, život nas naučio.
22. Izdali smo album, zove se "Aj ća, volin te"
Pogledajte spot: Klapa Kampanel – Aj ća, volin te
http://www.youtube.com/watch?v=C5J-I3g2DSg

Pretraži

Back to Top