Riječki band ONLI-TU album prvijenac i promocija

Kultura Komentari isključeni za Riječki band ONLI-TU album prvijenac i promocija 14

Album Pozitiv mjuzik donosi deset ritmičnih alter pop-rock vojnika oboružanih funky gruvom i šarmom koji će kucnuti i o vaše bubnjiće, a kad im otvorite (a tko im ne bi otvorio), ući će vam u glavu i gotovi ste.

U sedam godina koliko Robi i David zajedno opstoje pod imenom Onli-tu, njihovi su sugrađani već dobro naučili razvrstavati noćne prolaznike: onaj kojemu se obrazi žare, a oznojeno čelo svjetli kao petrolejska lampa po svoj se prilici upravo vraća s još jednog koncertno-zabavnog spektakla urnebesno dinamičnog onli-dua na kojem mu nije bilo druge no da pleše.
Postoji i druga vrsta prolaznika, ali oni očito nemaju pojma da su se bubnjar kodnog imena Rob Lama i gitarist Dawe d Puhi odmetnuli iz jednog mnogočlanog benda koji je postao premali za njih, pa su odlučili ovladati osnovama koreografije i scenografije, osmislili git-bas (spoj gitare i basa), izvještili se u opjevavanju životnih dogodovština te da su sposobni sve to istovremeno izvoditi na pozornici, izgledati sjajno, a zvučati još bolje.
Iako se riječka banda od dvojice, zahvaljujući svim svojim kvalitetama podjednako, sasvim dobro samostalno snalazila u svijetu distribucije kućnih uradaka po klupskim lokalitetima diljem Lijepe naše, ruku pomoćnicu pružila im je zagrebačka Spona te su skovali savez koji će protresti glazbene ljestvice i osvojiti utvrđene ukuse. U to ime izdaju album Pozitiv mjuzik; deset ritmičnih alter pop-rock vojnika oboružanih funky gruvom i šarmom koji će kucnuti i o vaše bubnjiće, a kad im otvorite (a tko im ne bi otvorio), ući će vam u glavu i gotovi ste.
U biti, najbolje da se odmah predate. (Ako se budete opirali autorskim stvarima, pustiti će na vas energičnu preradu pjesme Program tvog kompjutera, hita grupe Denis&Denis, koja će vas bezdušno asimilirati u sljedbenika Onli-tu-ovaca po kratkom postupku). Štoviše, prvi singl s albuma, Romantizam, dok vi ovo čitate izvodi pomorski desant na top listu Cener na valovima Radija 101.

Pozitiv mjuzik (Spona 2010.) sniman je kod Borisa Rakamarića, čovjeka koji se najviše približio snu da ga Onli-tu nazovu svojim trećim članom. O zašto, o čemu to stremljenje k njima, pitate se? Poslušajte album, a ako vam je muzika mila i neobično dobro vam je drago, ne propustite koncertne nastupe ovog dvojca. Prve dvije prilike za to imat ćete na promociji albuma 21. svibnja u zagrebačkom klubu Soba i 27. svibnja u riječkom Tunelu.
Stej pozitiv!
21.5.2010. ONLI-TU Soba Zagreb
27.5.2010. ONLI-TU Tunel Rijeka

Pretraži

Back to Top