Riječno kino uz Karlovačko– sjajna ljetna poslastica

Događanja Komentari isključeni za Riječno kino uz Karlovačko– sjajna ljetna poslastica 19

Ti kažeš more, ja kažem Korana. Ti kažeš plaža, ja kažem Foginovo. Ti kažeš novi filmski superhitovi, ja kažem riječno kino. Od 29. do 31. srpnja, Foginovo kupalište. Riječno kino uz Karlovačko. Ljeto u gradu nikad nije zvučalo bolje.


Ovog ljeta u gradu Karlovcu očekuje nas neobično ljetno iznenađenje – trodnevno Karlovačko riječno kino od 29 – 31.srpnja. Foginovo kupalište, legendarno gradsko kupalište koje je prošle godine registrirano i kao prvo riječno kupalište u Hrvatskoj, mjesto je na kojemu će osvanuti riječno kino i time oživjeti zapuštenu lokaciju te pružiti svim zainteresiranim filmoljupcima istinsku filmsku zabavu i kulturni sadržaj.
Osim dobro poznate činjenice o Karlovcu kao jedinom gradu na svijetu koji leži na četiri rijeke, manje je poznata ona da je 1918. godine upravo u Karlovcu sagrađena prva zgrada namjenski osmišljena za kino projekcije – Kino Edison. Riječno kino ima za zadatak oživjeti karlovačku kulturnu scenu, a uspostavljanjem redovitog kino reportoara Riječno kino se nebi gasilo, već naprotiv – jedno drugome služilo bi kao podstrijeh.
Iza cijele ideje stoji mlada studentica produkcije pri ADU, Marija Ratković kojoj je projekt ujedno i diplomski rad, organizaciju predvode Turbing d.o.o. i Kinoklub Karlovac dok je generalni pokrovitelj Karlovačko. U 2012. godini Karlovačko riječno kino zamišljeno je kao projekt koji bi živio tokom cijelog ljeta te ne bi samo pružao svojim posjetiocima kino projekcije, već bi uz svoj kapacitet od 400 mjesta poslužio i kao idealna pozornica za kazališne predstave, koncerte i raznolike događaje.
Prva ljetna akcija u sklopu ‘Riječno kino uz Karlovačko’ slikanje je milenijske fotografije na prostoru Foginovog kupališta. Sudionici fotografiranja imati će za zadatak formirati riječ KINO. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 16. srpnja u 09.30 sati na Foginovom kupalištu. Jedini dress code je obična bijela majica, a sudionike očekuje prigodno iznenađenje.
Pogledajte:
Petak 29.srpnja u 21.30
John Lennon dečko koji ne obećava
Subota 30.srpnja u 21.30
Pljačkaš – pobjednik posljednjeg Zagreb Film Festivala
Nedjelja 31.srpnja u 21.30
Ćaća – najnoviji film Dalibora Matanića ( projekcija uz prisustvo ekipe filma)

Pretraži

Back to Top