Rolada Korana

Hrana Komentari isključeni za Rolada Korana 9

Na portalu promoizlog.net u suradnji sa gospođom Boženom Regvart Muić svaki tjedan objavljujemo recepte Karlovačke županije kako bi ta jela postala još poznatija.


Božena Regvart Muić voli kuhanje i ne smatra ga zanatom nego umjetnošću. Objavila je velik broj knjiga recepata: Lovačka gozba, Dani gljiva, Palačinke – delikatese iz tavice, Masline, Gljive – gurmanaska poslastica, Janjetina na 60 načina, Čarobna piletina, Fina jela dubovačke vlastele i puka.
„Mi se možemo pohvaliti sa fenomenalnim Tounjskim sirom, svim vrstama riječnih riba, jelima divljači i gljivama kojima obiluju šume Korduna i Gorskog kotara te janjetine i krumpira iz Like jer naša je županija na raskršću nizinske i planinske Hrvatske, a vrhunska gastornomija ostala je nekako zapostavljena i malo se zna o jelima našeg područja. Pokušat ću vas upoznati sa 100 najboljih gastronomskih delicija Karlovačke županije.“
Vaša Božena Regvart Muić
Rolada Korana (recept iz nekadašnjeg Hotela Korana)
Potrebno:
12 ispečenih palačinki, 20 dag voćne salate, 2 dl tučenog slatkog vrhnja, 10 dag čokolade, 3 dag džema od marelice.
Priprema:
Načinite voćnu salatu od sezonskog voća, ali za salatu možete koristiti ukuhano kao i sušeno voće, sušeno voće prije spremanja po želji namočite u rum ili čaj.
U voćnu salatu umješajte džem pa sve zagrijavajte na niskoj temperaturi dok se džem ne otopi.
Palačinke koje ste držali na toplom premažite toplom voćnom mješavinom (voćna salata + džem) i savijte.
Posložite palačinke na zagrijani pladanj, otopite čokoladu u vodenoj kupelji (tako da naribanu čokoladu stavite u zdjelicu koju stavite na veću zdjelu sa vrućom vodom stavite na štednjak dok se ne otopi.)
Prelijte preko palačinki ukrasite tučenim vrhnjem i poslužite odmah.
Dobar tek!
Pripremajte jela, šaljite nam fotografije, mi ćemo ih objaviti, a najbolje i nagraditi.
Mail za fotografije: [email protected]

Pretraži

Back to Top