Rolanje – sport za sve generacije

Sport Komentari isključeni za Rolanje – sport za sve generacije 29

Za vrijeme rolanja cijelo je tijelo u pokretu, pa se redovitim bavljenjem ono razgibava i jača, te se podiže tjelesna izdržljivost i kondicija.

Rolanje jača čitavu muskulaturu, a posebno mišiće leđa, trbuha, nogu, stražnjice i bedara, i to bez opterećivanja kralježnice. Rolanje potiče pravilno disanje te pozitivno utječe na rad srca i krvotoka. Primjereno je i osobama koje imaju problema sa zglobovima, posebno u koljenima. Rolanjem se razvija osjećaj za ravnotežu, a pozitivno djeluje i na sposobnost brzog reagiranja.
K tome, rolanjem se mogu ukloniti i manje nepravilnosti u držanju. Rolanje je jako zabavno, tehnika se usvaja brzo i lako, svatko može pronaći tempo u kojem će uživati pa je i motiviranost velika. Uz to, usmjerenost pažnje i koncentriranje na stazu i pokrete doprinosi razgrađivanju stresa, a specifični pokreti rukama utječu na otklanjanje napetosti u području leđa i vrata. Rolanje topi masno tkivo, skida kilograme i formira tijelo.
Pažljivo izaberite role!
Kako sigurnost na rolama uvelike ovisi i o kvaliteti rola, izboru i kupovini posvetite veliku pažnju. Role su sportski artikli, nikako ih nemojte kupovati u supermarketu, već isključivo u dobro opremljenoj prodavaonici opreme s educiranim prodavačima. Na rolama nemojte štedjeti, jer kvalitetne i sigurne role imaju svoju cijenu, ali nemojte ni pretjerivati s pomodnim modelima s potpisom. U dućanu izbor suzite na kvalitetne modele koji odgovaraju vašim individualnim vještinama i rekreacijskim potrebama.

Pretraži

Back to Top