Romani ANTE TOMIĆA u novom ruhu i po SUPER cijenama!

Kultura Komentari isključeni za Romani ANTE TOMIĆA u novom ruhu i po SUPER cijenama! 32

Potražite u knjižarama nova izdanja najčitanijih romana Ante Tomića: Ništa nas ne smije iznenaditi, Što je muškarac bez brkova i Ljubav, struja, voda & telefon.


Ante Tomić – Ništa nas ne smije iznenaditi
Ništa nas ne smije iznenaditi nije tipično muška priča sa služenja vojnoga roka, već pripovijesti iz karaule s jugoslavensko-albanske granice iz polovice osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, koja govori o nesretnicima zarobljenima u neljudskom stroju komunističke armije, o regrutima očajnima bez ljubavi i jednom o naizgled mirnodopskom vremenu. No Tomićev roman nije sumoran i depresivan, već zabavan, duhovit i pomalo nostalgičan prema zadnjim mirnim godinama u Jugoslaviji. Na svakoj stranici ovog romana Tomić će vas nasmijati, potresti i podsjetiti na sve što ste o vojsci čuli, doživjeli ili posumnjali.
Kritike iz medija
Ante Tomić se, vidjeli ste ili već ranije pročitali, ne boji niti ironije niti autoironije. Zato je, uostalom, i napravio vizit-kartice na kojima je kao zanimanje stavio: “naš poznati pisac”. Što jeste smiješno, ali samo na kartici. I skoro tačno u stvarnosti. Ispravno bi bilo: “naš vrhunski i poznati pisac”. Emir Imamović Pirke

Ante Tomić – Što je muškarac bez brkova

Prvi roman Ante Tomića Što je muškarac bez brkova, danas nedvojbeno humoristički klasik, sjajna je pripovijest koja obiluje komičnim situacijama, sjajnim dijalozima i filmičnim sekvencama. Što je muškarac bez brkova nedvojbeno je briljantan roman napisan u tradiciji najboljih čeških humorističkih romana. Ante Tomić toplo i s puno simpatija oslikava tipičnu seosku sredinu Dalmatinske zagore i stoga su njegovi likovi tako omiljeni kod publike, jer blaga ironija otkriva kako se ispod grubog i primitivnog naličja kriju ljudi koji su u svojoj biti dobri i pošteni.
Kritike iz medija
"Za Antu Tomića treba kazati jednostavno da je veliki pisac, naš Bulgakov sa šeširom ne govori o čudima, nego da smo sami čudo koje se ponavlja jer postoji u iskustvu drugoga.” Vlaho Bogišić

Ante Tomić – Ljubav, struja, voda & telefon
Evo još jedne lake & čitke priče iz Tomićeve radionice, i svega onoga što čitateljice i čitatelji i inače očekuju od Ante Tomića –upečatljiva galerija likova, fini humor, vješti dijalozi, šarmanta fabula, ali opa!, glavni lik je frizerka. No, zanimljivo da se Tomić u romanu Ljubav, struja, voda & telefon seli s ruralne pozornice na urbanu kako bi napisao roman o muško-ženskim zavrzlamama i o tome kako svijet u kojem živimo nije samo nemilosdan i grub već, puno češće, nježan i gorkosladak.
Kritike iz medija
„Tomićev roman je svakako nešto najduhovitije što sam pročitao u proteklih nekoliko godina.“ Krešimir Dolenčić
Cijena knjige: 89,00 kn
Naklada Ljevak

Pretraži

Back to Top