S knjigom na plažu

Nagradne igre Komentari isključeni za S knjigom na plažu 23

Naklada Ljevak i Promoizlog.net pripremili su za vjerne posjetitelje portala posebnu ljetnu nagradnu igru “S knjigom na plažu”. Tko je osvojio paket knjiga u kojem se nalaze egzotične i interesantne knjige: Lolita u Teheranu, Dvadeseta supruga i Sniježnica i tajna lepeza.


Dobitnice su:
Natalija Gvozdanović
Marija Draganjac
Čestitamo dobitnicama i zahvaljujemo svim sudionicima na učestvovanju. Paketi stižu poštom na adresu.
Ukratko o knjigama:
Lolita u Teheranu, Azar Nafisi
Svakog četvrtka prije podne, u Islamskoj republici Iranu, za nesmiljene diktature ajatolaha Homeinija, hrabra i nadahnuta profesorica Azar Nafisi potajno okuplja sedam svojih najboljih studentica u tajnoj književnoj radionici u kojoj čitaju i proučavaju zabranjene klasike zapadne književnosti.

Dok islamski odredi za zaštitu ćudoređa provode racije u Teheranu, fundamentalisti zauzimaju sveučilišta, a slijepi cenzor guši umjetničku slobodu, djevojke u književnoj radionici Azar Nafisi izlažu se opasnosti odbacujući zakonom propisan zar i neutaživom gladi uranjajući u svjetove Jane Austen, Scotta Fitzgeralda, Henryja Jamesa i Vladimira Nabokova.

Nafisina sjajna priča prikazuje fascinantan portret iransko-iračkog rata doživljenog iz Teherana dajući nam rijedak uvid, iznutra, u život žene u revolucionarnom Iranu. Riječ je o knjizi ispunjenoj silnom strašću i poetičnom ljepotom, koja progovara izvanredno originalnim glasom.
Dvadeseta supruga, Indu Sundaresan
"Dvadeseta supruga" čarobni je povijesni ep o velikoj strasti i pustolovini. Ovaj debitantski roman Indu Sundaresan priča zanimljivu priču o jednoj od najkontroverznijih indijskih carica – ženi čija je briljantnost i odlučnost trijumfirala nad brojnim preprekama i čija je ljubav oblikovala smjer mogulskog carstva. Vješto spajajući teksture povijesne stvarnosti s bogatim i senzualnim prizorima jedne bezvremenske bajke, "Dvadeseta supruga" osvaja čitatelja Mehrunnisinom nepobjedivom ljubavi prema princu Salimu i neobičnom sudbinom žene – legendom svoga vremena – koja je bila sve, samo ne izgubljena u povijesti i zaboravljena.
Sniježnica i tajna lepeza, Lisa See
Kroz priču o prijateljstvu dviju žena autorica govori o strahotama obreda i dužnosti (kao što je povezivanja stopala) kroz koje su mlade Kineskinje u kineskoj provinciji morale prolaziti da bi bile prihvaćene u društvu i poželjne muškarcima. Gotovo dokumentaristički, roman otkriva put žene u dogovoreni brak i njenom kasnijem podređenom položaju spram muškarca u njegovu domu, koji nikad ne postaje i njezin. Realistično i dojmljivo.

Pretraži

Back to Top