Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Događanja, Dom, Gradnja Komentari isključeni za Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije 36

Sa ciljem poticanja korištenja obnovljivih izvora, po prvi put, u Zagrebu, Hrvatska u organizaciji Zagrebačkog velesajma održati će se Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (19.-23.9.2012.).


Razvitak korištenja obnovljivih izvora energije, središnji je cilj energetske politike EU i vrlo važan zadatak za Republiku Hrvatsku. Povećani udio obnovljivih izvora energije povećava ukupnu održivost te doprinosi sigurnosti opskrbe energijom u vremenu rastuće ovisnosti o uvozu i nestabilnih cijena energije.
Sajam će predstaviti suvremene tehnologije u proizvodnji i korištenju energije i topline iz obnovljivih izvora, mogućnosti financiranja te načine akumuliranja i štednje energije.
KONFERENCIJA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE – održati će se 20. i 21. rujnaobraditi će zakonodavni okvir i mehanizme potpore za korištenje energije iz obnovljivih izvora te energiju bioizvora sa naglaskom na biomasu, solarnu energiju i energiju vjetra.
Republika Hrvatska je prihvatila obvezu da do 2020.godine koristi 20% energije iz obnovljivih izvora te je svoj zakonodavni okvir iz područja obnovljivih izvora uskladila s okvirom EU. Na taj način stvoreni su poticajni uvjeti za investiranje u sektor obnovljivih izvora.
Trenutno u Hrvatskoj obnovljivi izvori energije, ne uključujući hidroenergiju, daju oko 1,7% ukupno potrebne energije.
Procjene hrvatskog energetskog razvoja govore da su potencijalno najznačajniji obnovljivi izvori energije biomasa te energija vjetra i sunca.
Program izlaganja:
Obnovljivi izvori energije: Biomasa, Energija vjetra, Energija sunca, Energija vode, Biotermalna energija
Gospodarenje energijom, distribucija i opskrba
Učinkovito korištenje energije: Energetski učinkovita gradnja, “Pametne” kuće, Energetski učinkovita tehnologija, Električna i hibridna vozila
Istraživanje, razvoj, financiranje
Inovacije

Više informacija: ZAGREBAČKI VELESAJAM – ZAGREB, HRVATSKA
www.zv.hr/energetika
E-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top